Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag

+31332462244
Geplaatst op: 13 sep 2019

Whitewash op meubels

De uitleg van het woord Whitewash is voor de meeste mensen niet dekkende witte verf. Dat is eigenlijk verf die heel sterk verdunt is waardoor het geen volledige dekking geeft en dat breng je aan op hout. Dat laat een dunne witte waas achter op het hout en dan werk je het af met vernis tegen kringen en vlekken. Maar het kan tegenwoordig ook anders en misschien wel makkelijker.

Whitewash meubels met Polyvine Verniswas Wit

Whitewash Meubels

Whitewash Meubels


Bovenstaande meubels zijn een mooi voorbeeld hoe je een meubelstuk kan doen met Polyvine Verniswas Wit en je een Whitewash kan maken. Dit kan alleen op geschuurd hout, dus geschuurde meubels, tafels, buitenhout, tafels of bijvoorbeeld steigerhout. Je brengt een dunne laag Verniswas Wit aan en laat dat een paar minuten intrekken. Daarna veeg je het schoon met een droge witte doek. De vezels van het hout zijn dan iets omhoog gekomen en die schuur je weg met fijn schuurpapier. Dit hoeft maar heel ligt. Je gaat de kleur beoordelen. Ben je tevreden dan breng je twee lagen kleurloze Verniswas aan. Wil je het witter dan breng je een 2e laag wit aan. Zo bepaal jezelf de whitewash look die je wilt hebben. Het grote voordeel van Verniswas is, zoals het woord al zegt er zit een vernis en een was doorheen ( zelfs nog een lak) waardoor het een duurzame bescherming geeft tegen vocht en kringen. Daardoor kan je het zowel binnen als buiten gebruiken.

WhiteWash Meubels

WhiteWash Meubels


Links ziet u een mooi buitenbankje wat is gedaan met Verniswas Wit en rechts een mooie kast. Het aanbrengen van een Whitewash op meubels is nog nooit zo makkelijk geweest. Makkelijker, sneller en goedkoper met een langdurige goede bescherming tegen vlekken en kringen kan niet. Polyvine Verniswas Wit is echt de ideale oplossing om een mooie Whitewash te maken.

Andere toepassing voor een Whitewash

Ook vloeren kunt u doen met een Whitewash, het enige verschil is dat u het als laatste afwerkt met drie lagen vloervernis. Dit maakt het ijzer sterk. Keukens is één van de toepassing ( mits geschuurd) werk die na het aanbrengen van de Verniswas af met Decorateursvernis van Polyvine. Buitenmeubels  kunnen uitstekend en hoeft u alleen af te werken met Verniswas. Belangrijk is dat u altijd drie lagen aanbrengt voor het maximale resultaat. ( als de kleur goed is gebruikt u lagen kleurloos). Polyvine Verniswas kunt u niet aanbrengen op chemische verf. Wel op watergedragen verf.

U kunt ons volgen op:

De mooiste voorbeelden van Whitewash Meubels