Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag

+31332462244
Geplaatst op: 13 sep 2019

WhiteWash Aanbrengen

Graag nemen wij u mee hoe je p een tafel Whitewash ,Greywash, Taupewash, Blackwsh en kleurloze wash moet aanbrengen. Deze tafel die wij vandaag in de winkel in een uurtje hebben gedaan kunt u zien in onze winkel in Nijkerk.

Whitewash aanbrengen

Whitewash aanbrengen


Rechts ziet u hoe de tafel was toen we de was er vanaf gingen schuren. Het schuren van de tafel nam in totaal 15 minuten in beslag en links ziet u hoe de tafel was voor we aan de slag gingen om hem te transformeren.

Whitewash aanbrengen

Whitewash aanbrengen


Alle spullen hadden we klaar gezet. We wilden beginnen met de Whitewash dus de Polyvine Verniswas en een Verniskwast lagen klaar. Je moet nooit een gewone kwast gebruiken, want dan breng je het veel te dik aan. En zoals je rechts ziet gingen we één baan aanbrengen in witte Verniswas.

Whitewash aanbrengen

Whitewash aanbrengen


Als alles is aangebracht zoals je ziet op de linker foto, laat je het één minuut intrekken en dan pak je keuken papier of een laken en haal je de Verniswas die nog op het hout ligt met een droge doek er van af. 

Whitewash aanbrengen

Whitewash aanbrengen


Wij hadden besloten dat voor het effect één laag witte Verniswas voldoende was en hebben de volgende baan afgeplakt om met een andere kleur Verniswas aan de slag te gaan.

Whitewash aanbrengen

Whitewash aanbrengen


In deze baan hebben wij Verniswas Taupe gebruikt en op de volgende foto ziet u het resultaat van de tafel met twee aangebrachte kleuren Verniswas en twee vlakken die we nog moeten doen.

Whitewash aanbrengen

Whitewash aanbrengen


De stappen die wij boven hebben beschreven hebben wij herhaald, met Verniswas taupe en met Verniswas zwart en op de foto's ziet u de banen van rechts naar links, Wit, Grijs, Taupe en Zwart. Toen het droog was ( zo'n 15 minuten hebben wij de hele tafel afgewerkt met Kleurloze Verniswas. Wij hebben twee lagen Kleurloos aangebracht om een optimale bescherming te hebben want deze tafel gebruiken wij voor de Annie Sloan Workshops. De reacties van klanten die vanmiddag in de winkel kwamen waren echt top. Wij hebben heel wat Verniswas verkocht vanmiddag want ze vonden het effect geweldig. En ze waren verrast dat je een zo'n goede bescherming kan hebben tegen vlekken en kringen. En je zo mooi de houtnerf blijft zien. Wij begrijpen dat, want het is ook echt een geweldig mooi product. En als extra informatie, dit kan op  tafels, meubels, vloeren, trappen, buiten meubels. Want je kan het zowel binnen als buiten gebruiken. Voor keukens en vloeren raden wij wel aan een extra afwerking te gebruiken, maar daar kunnen wij u uitstekend in adviseren in de winkel. Of als u wilt bestellen, bel of mail ons even en dan helpen wij u verder.

Voorbeelden van Annie Sloan whitewash kunt u vinden op:

Stappenplan Whitewash aanbrengen