Annie Sloan kent een aantal soorten wax. Die je allemaal op een andere wijze kan en soms moet gebruiken. Wij bespreken de volgende soorten wax en leggen u uit, wat u er mee kunt doen en hoe u ze moet gebruiken.

Annie Sloan Soft Wax

Annie Sloan Soft Wax is speciaal gemaakt voor Annie Sloan Chalk Paint. U gebruikt Annie Sloan Soft Wax altijd op uw meubels om deze af te werken. Het aanbrengen van Soft Wax kan met een doek of met een wax kwast. Zelf werk ik graag met een wax kwast dat gaat sneller en makkelijker. Annie Sloan Wax is zacht en makkelijk aan te brengen. De Annie Sloan Wax is kleurloos en geurloos. Het is waterproof en kan gebruikt worden op meubels vanwege het waterafstotend effect.

Annie Sloan Dark Wax

Annie Sloan Dark Wax is om je verfwerk ouder te maken en een mooie textuur te geven, breng eerst de Soft Wax aan en dan de Dark Wax. Dit is belangrijk, want als u eerst de Soft Wax aanbrengt kan de Dark Wax niet direct in de verf trekken. Dan kunt u het veel beter verwerken. Doe het met een doek, want u heeft maar heel weinig Dark Wax nodig om het gewenste effect te bereiken. De wax is zacht en makkelijk aan te brengen. De wax is bruin en geurloos. Het is waterproof en kan gebruikt worden op meubels. Annie Sloan Chalk Paint is een ademende verf wij adviseren u altijd om het meubelstuk te behandelen met Annie Sloan Soft Wax

Annie Sloan Black Wax

Annie Sloan Black Wax. Is nieuw in het assortiment van Annie Sloan. Het maakt de kleuren dieper en donkerder maakt en meer aanwezig. De Annie Sloan Black Wax is zwart en geurloos. Het is waterproof en kan gebruikt worden op meubels. Wij advisering altijd om Annie Sloan Chalk Paint af te werken met Annie Sloan Soft Wax . Net zo als bij de Dark Wax adviseren wij u eerst de Soft Wax aan te brengen. De Black Wax is uitermate geschikt als u een industriële uitstraling wilt creëren.

Annie Sloan White Wax

Annie Sloan White Wax geeft op geverfde meubelstukken een mooi vervaagd effect. Net of uw meubelstuk door de zon is verkleurd. De Annie Sloan White Wax is wit en geurloos. De Wax is waterproof en kan gebruikt worden op meubels vanwege het waterafstotend effect. Wij adviseren altijd om Annie Sloan Chalk Paint af te werken met Annie Sloan wax.

Annie Sloan Gilding Wax

Annie Sloan Gilding Wax. De Gilding wax is verkrijgbaar in Zilver, Goud en Koper. De Annie Sloan Gilding Wax is te gebruiken op Annie Sloan Chalk Paint om een mooi speciaal effect te bereiken. Men gebruikt het vaak op ornamenten van kasten of inkepingen. Om de details onder de aandacht te brengen. Je kan het ook gebruiken om Sjablonen mee in te waxen voor een mooi effect. Je kan het opbrengen met een wit laken, kussensloop een kleine kwast op met je vingers. Je kan de Gilding Wax aanbrengen op oppervlakten die zijn geschilderd met Annie Sloan Chalk Paint , maar je kan het ook direct aanbrengen op gips of hout. De inhoud van de tubes is 15 ml.

Voorbeelden van alle soorten wax kunt u bekijken op:

Alle soorten Annie Sloan Wax voor u beschreven