Op deze pagina leggen wij u uit welke kwasten u gebruikt bij het verven. Want bij ieder klus heeft u een andere kwast nodig en het is belangrijk dat u kiest voor de juiste kwast om het maximale resultaat te behalen.

Welke kwasten gebruik je bij het verven met Annie Sloan

Welke kasten gebruik je bij het verven en wanneer kies je voor een kwast met zwarte haren, witte haren, een ronde kwast of een verfroller. Wij gaan alle soorten kwasten voor u bespreken en u vertellen voor welk effect en welke verf u welke kwast moet gebruiken. 

Welke kwast gebruik je bij het verven buiten of voor grondverf

Voor het verven van uw kozijnen of deuren of ander houtwerk wat u wilt verven met chemische verf ( dat wil zeggen geen verf op waterbasis) gebruikt u altijd een kwast met zwarte haren. Kwasten met zwarte haren zijn altijd voor verf op terpentine basis en maakt u dus ook schoon met terpentine wasbenzine of u zet ze in de lijnolie. Dat mag u nooit doen met een kwast met witte haren. Wilt u het maximale resultaat behalen werk dan met een ronde kwast. Een ronde kwast daarvan spreiden de haren zich uit en ziet u de strijkrichting van de haren niet en krijgt u een mooi en egaal resultaat. Platte kwasten doen dat niet en zijn eigenlijk consumenten kwasten. daarom ziet u nooit een schilder met een platte kwast.

Welke kwast gebruik je bij het verven met een vintage of brocante resultaat

Voor een vintage of brocante resultaat werkt men juist met een platte kwast ( bij waterverf) met witte haren. Omdat u juist geen strak resultaat wilt hebben is een platte kwast uitstekend om mee te werken.

Welke kwast gebruik je bij het verven van stof

Voor het verven van stof heb je een ronde kwast nodig (witte haren) omdat je moet tamponneren. Dit kan niet met een platte kwast.  Dus dan gebruik je de Annie Sloan kwast nummer 8, 12 of 16. Afhankelijk welk formaat voor jou goed is.

Welke kwast gebruik je bij het verven met Annie Sloan Chalk Paint

Ga je verven met Annie Sloan Chalk Paint en je wilt een Vintage look gebruik dan een platte kwast. Maar wil je netjes verven bijvoorbeeld je keuken, of trap dan gebruik je een ronde kwast. Wij zelf geven de voorkeur aan een Annie Sloan kwast nummer acht. Voor het verven van Fineer, plastic en glas maar ook vaak voor een tafelblad en horizontale vlakken en een strak resultaat kan je een verfroller gebruiken maar gebruik een verfroller met korte haren zodat je geen natte verf kan mengen met half droge verf. Als je dat wel doet gaat de verf korrelen en krijg je geen goed resultaat. Voor Annie Sloan Wall Paint gebruik je een Wall Paint kwast zoals je boven kunt zien. Voor je Sjablonen werk je uiteraard met een Sjabloneer kwast.

Hoe maak je kwasten schoon

Kwasten met zwarte haren zet je in wasbenzine, terpentine of lijnolie. Dat mag nooit met kwasten met witte haren, dan kan je ze weggooien en niet meer gebruiken. Zodra er chemicaliën zitten op kwasten met witte haren kan je ze niet meer gebruiken voor een verf op waterbasis. Kwasten met witte haren spoel je schoon onder de kraan en hang je op een spijker. Zet ze nooit in water want dan gaan ze roesten.

Shop nu de kwasten die je nodig hebt