Geplaatst op: 22 dec 2017

Welke kwasten gebruik je voor het verven

Welke kasten gebruik je voor het verven en wanneer kies je voor een kwast met zwarte haren, witte haren, een ronde kwast of een verfroller. Wij gaan alle soorten kwasten voor u bespreken en u vertellen voor welk efect en welke verf u welke kwast moet gebruiken. 

Welke kwast gebruik je voor voor het verven buiten of voor grondverf 

Voor het verven van uw kozijnen of deuren of ander houtwerk wat u wilt verven met chemische verf ( dat wil zeggen geen verf op waterbasis) gebruikt u altijd een kwast met zwarte haren. Welke kwasten gebruik je voor het vervenKwasten met zwarte haren zijn altijd voor verf op terpetine basis en maakt u dus ook schoon met terpetine wasbenzine of u zet ze in de lijnolie. Dat mag u nooit doen met een kwast met witte haren. Wilt u het maximale resultaat behalen werk dan met een ronde kwast. Een ronde kwast daarvan spreiden de haren zich uit en ziet u de strijkrichting van de haren niet en krijgt u een mooi en egaal resultaat. Platte kwasten doen dat niet en zijn eigenlijk consumenten kwasten. daarom ziet u nooit een schilder met een platte kwast.

Welke kwast gebruik je voor het verven met een vintage of brocante resultaat

Welke kwasten gebruik je voor het vervenWelke kwasten gebruik je voor het verven

Voor een vintage of brocante resultaat werkt men juist met een platte kwast ( bij waterverf) met witte haren. Omdat u juist geen strak resultaat wilt hebben is een platte kwast uitstekend om mee te werken.

Welke kwast gebruik je voor het verven van stof

Voor het verven van stof heb je een ronde kwast nodig (witte haren) omdat je moet tamponeren. Dit kan niet met een patte kwast.  Dus dan gebruik je de Annie Sloan kwast nummer 8, 12 of 16. Afhankelijk welk formaat voor jou goed is.

Welke kwast gebruik je voor het verven met Annie Sloan Chalk Paint 

Voor het verven met Annie Sloan Chalk Paint kan je voor een Vintage look een platte kwast gebruiken. Maar wil je netjes verven bijvoorbeeld je keuken, of trap dan gebruik je een ronde kwast. Wij zelf geven de voorkeur aan een Annie Sloan kwast nummer acht.

Welke kwasten gebruik je voor het vervenWelke kwasten gebruik je voor het verven

Voor strak resultaat kan je een verfroller gebruiken maar gebruik een verfroller met korte haren zodat je geen natte verf kan mengen met half droge verf. Als je dat wel doet gaat de verf korrelen en krijg je geen goed resultaat. Voor Annie Sloan Wall Paint gebruik je een Wall Paint kwast zoals je boven kunt zien. Voor je Sjablonen werk je uiteraard met een Sjabloneer kwast.

Hoe maak je kwasten schoon 

Kwasten met zwarte haren zet je in wasbenzine, terpetine of lijnolie. Dat mag nooit met kwasten met witte haren, dan kan je ze weggooien en niet meer gebruiken. Zodra er chemicaliën zitten op kwasten met witte haren kan je ze niet meer gebruiken voor een verf op waterbasis. Kwasten met witte haren spoel je schoon onder de kraan en hang je op een spijker. Zet ze nooit in water want dan gaan ze roesten. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken op Facebook of op onze Pinterest  en Instagram  pagina's. 

Welke kwasten gebruik je voor het verven van Annie Sloan Chalk Paint

Kwast 50 mm

€ 7,95 € 5,95

Kwast 65 mm

€ 8,95 € 6,95

Kwast 40 mm

€ 6,95 € 4,95

kwast 25 mm

€ 5,95 € 3,95

Sjabloneerkwast

€ 3,95 € 2,95