Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag

+31332462244
Geplaatst op: 29 aug 2016

Waarom moet je verf ontvetten met St Marc en niet met Ammoniak

Waarom moet je verf ontvetten met St Marc en niet met Ammoniak of andere middelen. Die vraag krijgen wij dagelijks in de winkel of op de mail. Om dat te begrijpen is het eerst goed om te weten wat is Annie Sloan Chalk Paint nu precies. Annie Sloan Chalk Paint is een 100% natuurlijke verf. De verf is reukloos en dus ook veilig voor kinderen. De verf kan erg slecht tegen chemische producten zoals, lijm, of chemische schoonmaak middelen. Hierdoor gaat de verf geel uitslaan. En dat is toch vervelend als je met chemicaliën hebt ontvet en je mooie kast in Old White is na twee uur geel bruin. Dat willen we voorkomen.

Waarom St Marc

St Marc is een merk wat al bijna 50 jaar bestaat en bijna failliet was gegaan zo'n tien jaar geleden. Tot dat de schilders ziekte uitbraak en de schilder niet meer mocht werken met chemische middelen. Vanaf dat moment zie je dat de schilder eigenlijk alleen nog maar St Marc gebruikt. En dat om een aantal redenen. St Marc is een uitstekend reinigingsmiddel waarmee je kan ontvetten maar ook gewoon je keuken en toilet mee schoon kan maken. Het ruikt heerlijk en is veilig ook voor kinderen en huisdieren en vooral je eigen gezondheid. En het is goedkoop en effectief. Hopelijk is nu duidelijk waarom je geen andere middelen moet gebruiken. Wil je dat Annie Sloan Chalk Paint zijn eigen kleur blijft en geen risico nemen op verkleuringen hebben in de verf, gebruik dan gewoon St Marc. 

Bij het verven van Annie Sloan gebruik je dus St Marc

  • Je wilt het maximale resultaat
  • Geen verkleuring
  • Niet dat de verf niet hecht
  • Dan gebruik je dus St Marc en bestel je het gelijk met de verf mee.

Gebruik St Marc

Voor ontvetten is vaak 1 dopje St Marc in een kwart liter water voldoende sterk om goed te kunnen ontvetten. Gebruik een witte doek zodat je kunt zien of de kast nog afgeeft. Blijf doorgaan tot je doek wit blijft. Als je alles goed schoon hebt gemaakt neem je de kast af met alleen water. St Marc laat een dun filmlaagje achter wat de hechting van de verf kan beïnvloeden en daarom is het afnemen met water na het ontvetten belangrijk. Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen.

U kunt ons ook volgen op:

Waarom verf ontvetten met St Marc en geen andere middelen