Waar kan je Polyvine Verniswas voor gebruiken
Waar kan je Polyvine Verniswas voor gebruiken

Polyvine Verniswas is te gebruiken voor veel uiteenlopende doeleinden. Een aantal ideeën willen we met jullie delen.

Polyvine Verniswas voor Steigerhout

Steigerhout wordt tegenwoordig veel gebruikt om allerlei meubels mee te maken. Met Polyvine Verniswas kun je het steigerhout de gewenste kleur en uitstraling geven. Gebruik bijvoorbeeld de zwarte Verniswas om het steigerhouten meubel een robuuste uitstraling te geven, passend bij het zwarte schuttinghout wat tegenwoordig veel gebruikt wordt. Voor duurzaamheid van de meubels buiten adviseren we wel om over de Verniswas, Polyvine Decorateursvernis aan te brengen. 

Polyvine Verniswas voor Vloeren

Een oude houten vloer die niet de kleur heeft die je eigenlijk voor ogen hebt kan ook gekleurd worden met de Verniswas. Schuur hiervoor de vloer eerst goed, totdat hij helemaal lak en verfvrij is. De was trekt niet in het hout als er nog een laklaag op de vloer is. Zit niet 100% de kleur die je voor ogen hebt erbij, dan kun je de verschillende kleuren Verniswas met elkaar mengen, totdat het gewenste resultaat bereikt wordt. We raden je aan om nadat de vloer de juiste kleur heeft gekregen deze af te werken met Polyvine Vloervernis. Hierdoor krijg je een superharde vloer, en kan die weer jaren mee.

Polyvine Verniswas voor Meubels

Door het vele gebruik van je eettafel raakt het blad na een aantal jaren beschadigd. Schuur deze helemaal kaal met een schuurmachine, zodat het hout weer bleek en onbehandeld is. Hierna kun je Verniswas op de tafel aanbrengen, zodat het tafelblad een mooie kleur krijgt, terwijl je de houtstructuur blijft houden. Wanneer je de poten van de tafel daarna wit of grijs schildert krijgt je tafel een landelijke uitstraling. Schilder je de poten van de tafel zwart, dan past dit goed in industrieel interieur. Zelf een kast maken met meubelpanelen? Een idee is om de kast zelf van witte of zwarte meubelpanelen te maken, en de deurtjes van onbehandeld hout. Met Verniswas kleur je de houten deurtjes in de kleur die je mooi vindt. Hierdoor blijf je de mooie natuurlijke houtstructuur zien van de deuren, en heb je een moderne kast. 

Waar kan je Polyvine Verniswas voor gebruiken
Waar kan je Polyvine Verniswas voor gebruiken
Waar kan je Polyvine Verniswas voor gebruiken
Waar kan je Polyvine Verniswas voor gebruiken

Hoe breng je Polyvine Verniswas aan

Allereerst moet je er van bewust zijn dat het hout, dus de kleur van het hout bepaald hoe het eruit gaat zien. Stem daar ook je keuze op af. Want op Donker Grenen zal het er anders uitzien dan op Licht Grenen

  • Zorg dat ruw hout eerst goed geschuurd is en maak het stof vrij
  • Breng een dunne laag Verniswas aan van de kleur die je wilt met een vernis kwast en doe dat in kleine oppervlakken, het trekt snel in het hout.
  • Wrijf het gelijk uit met een katoenen doek.
  • Na een uurtje drogen schuur het op met een fijne korrel tot je geen vezels van het hout meer kan voelen.
  • Ben je tevreden met de kleur, dan breng je een 2e en 3e laag kleurloos aan met een droogtijd tussen de lagen van 2 uur.
  • Wil je het donkerder dan breng je nogmaals een laag aan van de kleur die je hebt gekozen, goed uitwrijven. Tevreden dan breng je na 2 uur de laatste laag transparant aan.
  • Zorg altijd dat je minimaal drie lagen aanbrengt voor het maximale resultaat en om te zorgen dat het extreem sterk is.
  • Lees voor het gebruik van Polyvine Verniswas altijd eerst goed de handleiding hoe u het product moet gebruiken 

Mooie voorbeelden van Polyvine Verniswas kunt u bekijken op:

Bestel Polyvine Verniswas voor uw meubels of vloer