Vloervernis van Polyvine bestaat al sinds 2007 en is een van de matste vloer vernissen die er is. Vanaf het begin was het eigenlijk de matste in zijn soort maar het lijkt zelfs dat de afgelopen jaren dat de vernis matter is geworden. Wat de vernis bijna maakt tot onzichtbaar. dat is uniek voor vloervernis. Zeker als je werkt met matte verf is dat van belang want dan blijft de matte uitstraling van de verf in stand.

Vloervernis Polyvine Ideaal om te gebruiken op:

 • Houten vloeren binnen
 • Kurktegels
 • Houten werkbladen
 • Trappen

Toepassingen Polyvine vloervernis

De Natuur Vloervernis moet goed gemengd worden. Op alle poreuze oppervlakken en op onbehandeld hout een eerste laag, verdund met 10% water, aanbrengen. Breng daarna drie onverdunde lagen aan met een kwast van goede kwaliteit. Let er op dat elke laag goed droog is alvorens de volgende aan te brengen. Bij gebruik op hout, lichtjes opschuren tussen twee lagen om te vermijden dat de ondergrond ruw komt te staan. Eerst even uitproberen op een testoppervlak. OPGELET : Op poreuze ondergronden kan de duurzaamheid en de weerstand tegen vlekken beïnvloed worden. Bij gebruik van te dikke lagen, wordt de afwerking troebel. Vermijd ook ophoping in spleten.

Duurzaamheid Polyvine vloervernis

Natuur Vloervernis behoudt het natuurlijk uitzicht van de ondergrond. Het is vlekbestendig en heeft een goede duurzaamheid. Wanneer een verhoogde duurzaamheid vereist is (keukenvloeren, werkbladen, industriële vloeren), breng dan eerst 1 of 2 lagen Polyvine Zijdeglans Vloervernis aan en daarover 1 à 2 lagen Matte Vloervernis. Hierdoor verkrijgt men wel een iets meer heldere afwerking dan wanneer men alleen zijdeglans gebruikt.

Voorbehandeling Houten vloeren

BLANK HOUT

Het oppervlak opschuren in de richting van de nerf. Gebruik hiervoor best een schuurmachine.

OUD HOUT

Een schuurmachine gebruiken om zeker te zijn dat alle onzuiverheden verwijderd zijn. Schuren tot op het blote hout. Goed reinigen na het schuren.

PAS GEVERFD HOUT

Lichtjes opschuren om een hechting te krijgen. Eerst even testen op haalbaarheid. Niet aanbrengen op niet-uitgeharde olieverven.

OUD GEVERFD OF GEVERNIST HOUT

In goede staat : toepassing zoals voor pas geverfd hout. In slechte staat : de verf volledig verwijderen met een schuurmachine. Goed reinigen na het schuren.

ALLE ANDERE GEVERFDE OF GEVERNISTE OPPERVLAKKEN

In goede staat : lichtjes opschuren om goede hechting te krijgen. Eerst testen. In slechte staat : de bestaande deklaag volledig verwijderen.

Polyvine Vloervernis is verkrijgbaar in:

Kenmerken vloervernis Polyvine

 • Merk : Polyvine
 • Voor binnen of buiten : Binnen
 • Watervast : Ja
 • Krasvast : Ja
 • Hittebestendig : Ja
 • Wasbaar : Ja
 • Terpentine basis : Nee
 • Droogtijd : enkele dagen
 • Verbruik : 10 tot 20 vierkante meter per liter

Beste resultaat met Polyvine vloervernis

Het beste resultaat zult u bereiken door het oppervlak voorafgaand aan het vernissen licht te schuren. U hoeft het niet volledig te schuren maar maak het licht ruw. Dus u hoeft het maar zeer licht te schuren. Zeker bij het aflakken van onbehandeld hout is dit van groot belang. Dat lijkt veel werk maar is het niet omdat u het maar heel licht hoeft te doen. Je voelt met je hand al gelijk het verschil als het iets geschuurd is, het voelt duidelijk zachter aan. Het schuurstof opvegen met veger en/of doek. Tussen de lagen vernis ook even licht opschuren, met hetzelfde doel.  Voor het eindresultaat is dit zeker aan te bevelen.

Vloervernis Polyvine de super vloervernis

Dat is de bijnaam die vloervernis heeft van klanten. Ja ze omschrijven het als super vloervernis en dat is volledig terecht.

Polyvine vloervernis de afwerking voor houten vloeren of trappen