Vloervernis Annie Sloan is heel vaak iets waar mensen naar vragen. Nou hebben wij speciale vloervernis maar die heeft een andere naam. De vloervernis bij Annie Sloan heet Lacquer. Lacquer is een speciale vloervernis voor Annie Sloan Chalk Paint. Lacquer is speciaal ontwikkeld voor Annie Sloan en zorgt dat door de samenstelling er geen verkleuring kan ontstaan wat bij veel andere vernissoorten wel het geval is. Hierdoor is het mogelijk om ook de lichtere kleuren op de vloer of trap aan te brengen.

Vloervernis Annie Sloan aanbrengen

Vloervernis of Lacquer breng je aan op het moment dat de verf volledig droog is. De verf moet minimaal een droogtijd hebben van twaalf uur. Door het aanbrengen ven de vernis sluit u de verf af en kan eventueel vocht niet meer ontsnappen. Breng de vernis aan de randen aan met een verniskwast en de grotere oppervlakken met een vachtroller met korte haren. Gebruik nooit een gewone kwast of een blokkwast want dan zal u teveel aanbrengen en krijg je witte vlekken. Breng het aan in een hele dunnen laag. Laat het bij voorkeur minimaal acht uur drogen en breng dan de 2e laag aan.

Laat vloervernis van Annie Sloan heel goed drogen

Voor een duurzaam resultaat raden wij u aan minimaal drie lagen vernis aan te brengen. Vernis lijkt snel droog te zijn, maar de volledige uitharding heeft een langere tijd nodig. Wees daarom in het begin voorzichtig met schoonmaken. Gebruik geen overmatig water en als u dat wel heeft gedaan neem het direct af met een droge doek. Laat nooit water staan op de vernis. De eerste zes weken moet u extra voorzichtig zijn met de vernis. Lacquer is ook voor trappen waar u eigenlijk dezelfde stappen moet volgen als op de vloer. Voor keukens en tafels hebben wij een speciale vernis. Op trappen raden wij u aan om te werken met een verniskwast.

U kunt ons ook volgen op:

Vloervernis van Annie Sloan heet Annie Sloan Lacquer