Vlekkerig na het Waxen hoe komt dat, lees het bij de specialist in Chalk Paint ™ van Annie Sloan

 

Vlekkerig na het waxen is heel erg normaal. Maar bij sommige mensen trekt het niet weg en blijft het zo. Hoe komt dat ? Wat kan je er aan doen ? Hoe kan je het voorkomen.

 

Annie Sloan Soft Wax 

 

Annie Sloan Soft Wax is speciaal gemaakt voor Chalk Paint™ van Annie Sloan en die twee gaan hand in hand

 

Toch horen wij totaal onterecht nog wel eens klachten over de Wax. Dat is heel erg jammer want het ligt niet aan de wax maar aan de wijze hoe u het heeft aangebracht. Als u Soft Wax juist aanbrengt zult u nooit vlekken krijgen, trekt het geen stof aan. Dit kan namelijk niet de Wax trekt in de verf (duurt ongeveer 36 uur voordat het is ingetrokken na het aanbrengen) en heeft bij de huidige temparatuur nog ongeveer vijf dagen nodig om uit te harden. Als het is de verf is getrokken kan het geen stof meer aantrekken want het is weg. Kan u geen vlekken meer zien, want het zit in de verf. Hoe komt het nu dat u wel vlekken heeft ?

 

Voorkomen van vlekken met Sof Wax

Vlekken hebben maar één reden hoe ze ontstaan en dat is het overmatig aanbrengen van de wax. Het kan zijn dat u het met een doek heeft gedaan en direct zo'n klont had die u probeerde uit te wrijven. Die vlek blijft u zien. Het beste is om eerst de doek dubbel te vouwen en de wax goed over de doek uit te wrijven. Breng dan de wax aan door met de doek gelijkmatig in lange banen over de oppervlakte te gaan.

 

Inwrijven heeft geen enkele zin en lukt niet want de wax heeft tijd nodig om in te trekken. We horen ook wel eens ik heb kringen als ik een kopje op de tafel zet. Tja als de wax op het tafelblad ligt en u zet er een warm kopje thee op dan zal de wax in die kring smelten en een kring vormen. U begrijpt als de wax niet op het blad ligt en erin getrokken is kan dat niet. Onterecht raden heel veel mensen u de Lacquer maar aan. Wij vinden dat zonde van de investering want bij goed gebruik van de wax kunt u er wel 8 grote kasten mee doen. Reken eens uit hoeveel geld u wel niet had uitgegeven aan Lacquer. Terwijl als u de wax goed gebruikt de kast naar volle tevredenheid zal zijn zonder vlekken en nog belangrijker u kunt het gewoon met water en een sopje schoonmaken. Er zijn ook speciale wax kwasten. Die zijn speciaal gemaakt om overmatig aanbrengen van wax te voorkomen. Overweeg die investering eens. Heel veel mensen geven enorm veel geld uit aan Chalk Paint™ van Annie Sloan en besparen op het materiaal die het resultaat maken zoals de kwast en de wax kwast. U ziet dat zelf een kind het kan doen met een wax kwast !

 

Vlekken na het waxen wat doe ik er aan ?

 

Heeft u onze pagina te laat gevonden en toch vlekken na het waxen ? Wij helpen u om het weer goed te krijgen. Met een droge doek gaat u de overmatige wax uitwrijven tot hel helemaal gelijkmatig weer is verdeeld. Hierdoor zal het gaan glimmen. Want feitelijk bent u de bovenkant aan het polijsten. Laat dat minimaal 1 dag goed drogen. U brengt een flinterdunne nieuwe laag Chalk Paint aan. Laat deze goed drogen en werk het dan af met Soft Wax. Uw vlekken zijn dan volledig verdwenen en het is volledig hersteld.

 

Handleiding om vlekken te voorkomen bij het waxen


 

 Google+              Facebook             Twitter           YouTube           Pinterest           Instagram

    

  

Vlekkerig na het waxen zal het niet meer zijn nu u dit lezen heeft