Geplaatst op: 22 dec 2017

Verven over Annie Sloan wax kan dat nu wel of niet

Verven over Annie Sloan wax kan dat nu wel of niet. Deze vraag krijgen wij vaak. Voor we die vraag beantwoorden is het goed om eerst uit te leggen wat Annie Sloan Soft Wax nu precies doet en waarom je het moet gebruiken. Dan begrijp je ook direct waarom het wel of niet zou kunnen.

Annie Sloan Wax

Annie Sloan Wax breng je aan als de verf volledig droog is en dat is na een droogtijd van minimaal twaalf uur van de verf. Langer mag natuurlijk ook als je het maar goed hebt laten drogen. Wax breng je aan met een katoenen doek of met een wax kwast. Dat doe je flinterdun. De wax trekt namelijk in de verf en als je het te dik aanbrengt is de verf vol en zal het geen wax meer opnemen waardoor het op de verf blijft liggen en dan krijg je vetvlekken van de wax.  Het zal ongeveer twee soms drie dagen duren (afhankelijk van de temperatuur) voordat de wax in de verf is getrokken. Het heeft dan nog minimaal één week nodig om volledig uit te harden. De wax maakt de poreuze verf hard en doordat de verf is volgezogen met de wax kan het geen substantie meer opnemen en voor komt het dat je na een druppel wijn een vlek krijgt in je tafel of kast. Je kan je meubelstuk dus gewoon schoonmaken met een sopje en een doekje.

Verven over Annie Sloan Wax annie sloan chalk paintVerven over Annie Sloan Wax annie sloan chalk paint

Verven over Annie Sloan Wax kan dat?

Verven over Annie Sloan Wax kan dus zonder problemen als de wax volledig is uitgehard. Als u uw meubelstuk dus na verloop van tijd toch in een andere kleur zou willen hebben is dat geen enkel probleem. Doe het wel pas nadat de wax volledig is uitgehard. Misschien goed om ook gelijk te vermelden, dat ook het verven over Lacquer geen enkel probleem is. Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken op Facebook of op onze Pinterest  en Instagram  pagina's.

Verven over Annie Sloan wax is geen enkel probleem