Vernis over latex is absoluut aan te raden. Latex is poreus en op waterbasis dus moeilijk schoon te maken. Bij het schoonmaken van latex veeg je zo als je dat met een natte doek doet de latex van de muur, omdat het weer nat zal worden en dus volledig poreus. Dat is met kinderen of een hond uitermate vervelend. Want als je het hele huis net netjes hebt en het is zo vies en je kan het niet meer schoonmaken dan baal je enorm. Als je dus een duurzaam resultaat wilt hebben dan werk je latex af met vernis. Maar dat is nog niet zo makkelijk want je moet wel heel voorzichtig zijn met je keuze van vernis.

Vernis voor Latex geen verkleuring en afwasbaar

De meeste vernis soorten geven een verkleuring door de samenstelling en dat zal de latex geel / bruin maken. En veel soorten vernis op latex zijn niet bestand tegen UV Straling en zullen door de zon verkleuren. Daarom is het kiezen van de juiste vernis voor Latex enorm belangrijk. De Decorateursvernis die wij verkopen in zowel Extra Mat als Zijdeglans en Hoogglans kennen die probleem niet. Ze zijn gemaakt speciaal voor water gedragen verven en dus uitermate geschikt om aan te brengen op latex. Polyvine is gespecialiseerd in vernis voor water gedragen verf en bestaat inmiddels ruim 20 jaar en heeft zijn kwaliteit op Latex wel bewezen.

Vernis voor Latex kopen of bestellen

Vernis voor Latex hebben wij op voorraad in zowel 500 ml, 1 liter als de extra goedkope verpakkingen van 4 liter in onze winkel. U kunt het ook online bestellen en dan heeft u het morgen in huis.

Voorbeelden van muren met vernis kunt u vinden op:

Vernis die kan over Latex kan je uitstekend gebruiken over Annie Sloan verf