Geplaatst op: 15 dec 2017

Trap verven zonder schuren kan dat

Trap verven zonder schuren, dan pakt de verf toch niet. Dan is het toch nooit duurzaam en loop je de verf er toch zo weer vanaf.Dat zijn vragen die bij ons echt dagelijks voorbij komen en ook terecht. Daarom willen wij ze graag inhoudelijk behandelen.

Trap verven zonder schurenTrap verven zonder schuren

Trap verven zonder schurenTrap verven zonder schuren

Soms maak je jezelf druk om niets dat heb ik ook lang gedaan. Maar nadat ik vandaag mijn trap heb gedaan met Annie Sloan French Linen heb ik daar sprijt van want ik had het al jaren geleden moeten doen. Schoongemaakt. En afgeplakt ( 5 minuten) 1 keer verven 30 minuten half uurtje laten drogen en nog een keer geverfd met French Linen en binnen 1 uur heb ik een andere trap. Kosten aan verf 29,50. Morgen de trap vernis erop in 2 laagjes en ik heb binnen een paar uur voor minder dan 100 Euro een nieuwe trap. Geweldig had het al veel eerder moeten doen. Gert

Trap is slecht kan ik dan zo verven

Bij het schilderen van een trap moet je uiteraard goed kijken naar de staat van de trap. Dat je nooit hoeft te schuren is uiteraard niet waar. Als de verf op de trap los laat en vol zit met schilvers zal je dat uiteraard moeten verwijderen. Er bestaat geen wonderverf die losse verf als een soort lijmverf weer op een goede manier laat hechten. Losse bestanddelen zal je altijd moeten verwijderen, voor je gaat verven. 

Er zit lijm op mijn trap kan ik daar zo overheen verven

Nee lijm en verf zijn echt water en vuur. Dat komt door de twee componenten die in lijm zitten en daar kan de meeste verf niet tegen. Lijm zal je echt volledig moeten verwijderen en zorgen dat er een glad oppervlak ontstaat waarop je kan verven.

Waarom zegt men dan trap verven zonder schuren

Bij de meeste verfsoorten is dat ook echt onmogelijk en zal je nooit je trap kunnen verven zonder schuren. De verf zal niet pakken en je krijgt nooit een duurzaam resutaat. Toch is er één verfsoort waarbij dat wel kan. Maar voordat ik dat verder uitleg moet ik de kanttekening maken dat ook bij deze verf de twee bovenstaande uitzonderingen van toepassing zijn. Losse verf moet u verwijderen en lijm moet er vanaf. Als één van deze twee voor u van toepassing is doet u het volgende. Schuur het er af en zet de trap in een blanke grondlak op terpetine basis. Dan heeft u weer een nieuw vertrekpunt en zijn de twee uitzonderingen opgelost.

Trap verven zonder schuren met Annie Sloan Chalk Paint

Met Annie Sloan Chalk Paint kunt u wel degelijk uw trap verven zonder schuren. Als u een trap heeft die gewoon in de lak staat of in de trappenverf is dat geen enkel probleem. Wat u doet is goed ontvetten met een natuurlijke ontvetter. Wij gebruiken hiervoor St Marc. Doe dit met een witte doek zodat u kunt zien of er nog vuil vanaf de trap komt. De trap moet echt helemaal schoon zijn voor een maximale hechting van de verf. Daarna kunt u verven. Wij verven altijd de randen in met een ronde kwast ( wij gebruiken Annie Sloan nummer 8). Als u dat op de hele trap heeft gedaan en dat kost maar vijf minuten. Pakt u een vachtroller met korte haren en doet u de verticale en horizontale delen. Laat het minimaal een uurtje drogen en u doet het voor de 2e keer. Deze verflaag moet u echt minimaal twaalf uur ( of één nacht) laten drogen.

Duurzaamheid van de trap komt door de afwerking

De verf zal probleemloos hechten. De afwerking bepaald hoe sterk u trap zal zijn. Annie Sloan Chalk Paint is namelijk een reukloze en geurloze natuurlijke verf. Dat wil zeggen dat u snel zonder vieze geuren kunt werken, maar dat de afwerking de duurzaamheid zal bepalen. U mag het nooit afwerken met een lak op terpetine basis, de verf zal gaan verkleuren. Daarom gebruiken wij alleen Annie Sloan Lacquer. Die is speciaal gemaakt voor trappen en vloeren. De lacquer brengt u dun in drie lagen aan over de verf met daartussen een droogtijd van acht uur. Dan is uw trap klaar.

Tips voor het onderhoud van uw trap

Daar de afwerking is gedaan met Lacqueur is het belangrijk dat u let op het volgende. Lacquer is een lak op waterbasis die speciaal is gemaakt voor Annie Sloan Chalk Paint. het lijkt dat deze lak heel snel droog is maar de uitharding om te komen tot een maximaal resultaat heeft enige weken nodig. U kunt uw trap wel gewoon gebruiken, maar moet voorzichtig zijn met water. Als u water zou laten staan op de trap kan de Lacquer plaatselijk oplossen. Dat wilt u voorkomen. Dus maak de trap schoon en neem het gelijk af met een droge doek en verwijder het water. Als u dat doet zult u lang plezier hebben van uw trap. En ja een trap die u heeft gedaan zonder te schuren.

Voorbeelden van trappen die zijn gedaan zonder te schuren

Op onze pagina Annie Sloan Chalk Paint op trappen en meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten voor mooie trappen hebben gedaan met Annie Sloan Chalk Paint. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat met Annie Sloan Chalk Paint. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden van trappen bekijken op Facebook of op onze Pinterest  en Instagram  pagina's. 

Trap verven zonder schuren de handleiding hoe u dat moet doen