Geplaatst op: 03 jan 2018

Stof verven met Chalk Paint van Annie Sloan kan dat nou echt, dat is een vraag die wij regelmatig krijgen. Veel mensen kunnen zich niet voorstellen dat je stof echt kunt verven met Chalk Paint van Annie Sloan. Als je stof gaat verven op een stoel dan ligt de verf er toch op en dan gaat het toch barsten ? Het is toch niet duurzaam, dat zijn de vragen die mensen stellen. Daarom willlen wij daar graag wat uitgebreider op ingaan om uit te leggen hoe dat nu werkt.

Stof verven met Chalk Paint van Annie SloanStof verven met Chalk Paint van Annie Sloan

Op bovenstaande foto's ziet u het resultaat van een stoel die een blauwe zitting had na de transformatie met Annie Sloan Chalk paint. Allereerst moet u de stof vochtig maken van de zitting van de stoel, maak het zo nat dat het vocht niet aan de onderkant begint te lekken, maar dat het vochtig genoeg is waardoor het beter kan absorberen. De Annie Sloan Chalk Paint gaat u verdunnen om die in de vezels van de stof te krijgen. Hoeveel u nu moet verdunnen kunnen wij zonder de stoel of de  stof te zien niet adviseren, het is namelijk afhankelijk van de spanning van de stof en hoe het geweven is en hoe strak het geweven is. Wel kunnen wij u uitleggen dat het verdunnen zo moet plaatsvinden dat de verf niet op de stof moet blijven liggen, want het moet echt opgenomen worden door de stof. De verdunde verf moet ook niet zo ligt verdunt zijn dat het door de stof gaat lekken. Want het pigment van de verf moet in de vezels kunnen trekken. Als u dit stappenplan goed doorloopt krijgt u een uitstekend resultaat zoals u op bijgaande foto's ook kunt zien. Stof met langere haren, is moeilijk om te doen en adviseren wij ook niet. Laat de stoel een paar dagen goed drogen en u heeft een nieuwe stoel die door het verven met Annie Sloan Chalk Paint een nieuw leven heeft gekregen. Stof verven met krijtverf van Annie Sloan kan dus heel erg goed, het is duurzaam, u kunt de stoel goed en normaal gebruiken en het geeft een uitstekend resultaat als u alle stappen goed doorloopt.

Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u nog veel meer mooie voorbeelden zien wat onze klanten allemaal doen met Annie Sloan krijtverf. Het leuke van deze pagina is dat er foto’s staan van voor en na zodat u echt de metamorfose kunt zien die je met Annie Sloan Chalk Paint kunt bewerkstelligen. Ook hebben wij een speciale pagina op Pinterest met grote foto's waar de mooiste voorbeelden staan met Annie Sloan Chalk Paint.

Stof verven met Chalk Paint van Annie Sloan leert u bij Shabby Treats