Wij hebben voor u een gebruiksaanwijzing gemaakt hoe je je meubels moet reinigen voor je gaat verven met Annie Sloan Chalk Paint. Je moet altijd je de meubels reinigen want heel vaak lees ik dat het reinigen van meubels niet noodzakelijk is als je gaat verven met Annie Sloan Chalk Paint. Maar er kan olie, nicotine of ver opzitten die bij het verven problemen kunnen veroorzaken. Wij raden altijd aan om je meubels goed te reinigen voor je gaat verven. De verf heeft zeker omdat je niet hoeft te schuren of gronden maximale hechtingskracht nodig.

Waarom St Marc en geen chemisch reinigingsmiddel

Annie Sloan Chalk Paint is een natuurlijke verf die erg slecht kan tegen chemische stoffen, denk aan lijm maar ook aan schoonmaakmiddelen. Als dat aanwezig is op het hout kan de verf extreem geel tot zelfs bruin uitslaan als reactie op de chemicaliën.

Wat is St Marc en hoe moet je er mee werken

Voor schilder werk: 1/2 liter water 5 doppen St.Marc op natte spons aanbrengen dan is ondergrond goed ontvet. Doe dit met een witte doek, dan kunt u goed zien of er nog vuil afkomt. Als de doek wit blijft kunt u stoppen. Pak daarna schoon water en neem uw meubelstuk enkel af met water. Dit moet u doen omdat St Marc een filmlaagje achterlaat en die moet u wegnemen. Die kan namelijk het hechten van de verf beïnvloeden. Ingrediënten: Aqua, C9-11 Pareth-6, Sodium Carbonate, Isopropyl Alcohol, Benzalkonium Chloride, Parfum, Sodium Citrate, Alcohol Denat, Sodium Hydroxide, Colorant, Silicone emulsion.

St Marc is veilig voor uw gezondheid en die van uw klanten

Belangrijk om te weten dat St Marc volledig biologisch afbreekbaar is. St Marc bestaat al bijna vijftig jaar en is na het ontstaan van de schilders ziekte eigenlijk het enige middel wat de schilder nog kan en mag gebruiken omdat het veilig is voor zijn of haar gezondheid en zoals eerder omschreven geen chemicaliën bevat. Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint.

U kunt ons volgen op:

Shop nu om aan de slag te gaan met Annie Sloan verf