Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag

+31332462244
Geplaatst op: 29 aug 2016

Soft Wax handleiding en hoe u met Soft Wax moet werken

In de Soft Wax handleiding leggen wij u stap voor stap uit, hoe u met Soft Wax moet werken. Een Soft wax handleiding is iets waar wij van merken dat daar behoefte aan is. Er staan namelijk zo veel verschillende berichten op internet die het onduidelijk maken voor u hoe u Soft Wax moet gebruiken. Daarom een Soft Wax handleiding voor u, zodat u precies weet op welke wijze u de Soft Wax moet aanbrengen en kan komen tot het beste resultaat, waardoor u uw meubels goed en duurzaam kunt gebruiken zonder dat daardoor de matte uitstraling van de verf verloren gaat. Belangrijk is dat u Soft Wax pas gaat aanbrengen als de Chalk Paint™ van Annie Sloan volledig droog is, u moet zich realiseren dat Annie Sloan krijtverf een verf is op waterbasis en het van uitermate groot belang is dat het vocht volledig is verdampt om een echte sterke verf te krijgen. Gaat u het te vroeg behandelen dan is de oppervlakte van de verf wel droog maar het verdampingsproces nog niet volledig afgerond. Daarom is geduld vaak verstandig. Wij raden u aan het meubelstuk na het verven één nacht te laten staan voordat u de Soft Wax aanbrengt. Nu lezen en horen wij dat over het aanbrengen nogal wat verhalen de ronde gaan, zoals het aanbrengen met een kwast die je ook gebruikt bij het verven.

Wij werken heel graag met een wax kwast

Wij raden dat sterk af, want door het aanbrengen met een normale kwast merken wij dat mensen teveel Soft Wax aanbrengen op de verf. Soft Wax trekt in de verf en de verf heeft maar een beperkte opname capaciteit, vergelijk dat met zonnebrand crème die u aanbrengt op uw gezicht. teveel heeft als gevolg dat de zonnebrand crème niet meer intrekt in uw huid omdat de maximale opname is bereikt en u heeft dan een wit gezicht. Zo is dat ook bij Soft Wax. De verf heeft een beperkte opname capaciteit en als u teveel aanbrengt trekt het niet meer in de verf. U blijft dan (vetvlekken) de wax zien die op verf ligt en u kunt dat op één manier weg krijgen door de wax uit te poetsen. Maar hierdoor verliest u het matte resultaat en krijgt u een glimmend oppervlak. dat is nu net wat men niet wil, dus echt dun aanbrengen met een katoenen witte doek. U voorkomt ook dat het verf werk vettig blijft, dat is namelijk de overmatige wax die op de verf ligt en dat trekt stof aan. Dat heeft dus niets met de Wax te maken, maar met het feit dat u teveel Soft Wax heeft aangebracht. Nu zijn er ook speciale wax kwasten die voorkomen dat u teveel Soft Wax aanbrengt. Zeker voor de regelmatige Chalk Paint™ van Annie Sloan gebruiker een aanrader. Als je in 1 keer een te dikke laag wax aanbrengt, dan droogt het niet goed en krijg je vlekken en het blijft plakkerig. Daarom moet je de wax dun en heel gelijkmatig aanbrengen. 

Belangrijkste punten bij het aanbrengen van Soft Wax zijn 

  • Laat de verf goed uitharden. 
  • Dun aanbrengen met een wit laken liefst van katoen of een Wax Kwast.
  • Gebruik geen verfkwast om overmatig aanbrengen te voorkomen. Gebruik een waxkwast.

Soft Wax Handleiding op video

Op onze pagina meubels met Chalk Paint™ van Annie Sloan kunt u nog veel meer mooie voorbeelden zien wat onze klanten allemaal doen met Chalk Paint™ van Annie Sloan. Het leuke van deze pagina is dat er foto’s staan van voor en na zodat u echt de metamorfose kunt zien die je met Chalk Paint™ van Annie Sloan kunt bewerkstelligen. Ook hebben wij een speciale pagina op Pinterest met grote foto's waar de mooiste voorbeelden staan met Chalk Paint™ van Annie Sloan.

U kunt ons ook volgen op:

Soft Wax Handleiding bij de specialist in Chalk Paint ™ van Annie Sloan