Soft Wax Gebruik
Soft Wax Gebruik

Hoe moet je Soft Wax gebruiken

Soft wax gebruik krijgen wij zeer regelmatig vragen over en wij merken in de praktijk dat mensen vaak geen goed advies hebben gehad hoe ze het moeten gebruiken en het resultaat dus niet is want men zou verwachten. Dat is uitermate jammer want een goed gebruik geeft een uitstekend en duurzaam resultaat die je meubels langdurig beschermen tegen invloeden van buitenaf en de matte kleur blijft bij goed gebruik in stand. Allereerst is het belangrijk om te weten dat Annie Sloan Chalk Paint een ademende verf is die je dus altijd moet afwerken met of Lacquer (voor intensief gebruik) of met Soft Wax. De soft wax moet je pas aanbrengen nadat de krijtverf de mogelijkheid heeft gehad om goed te drogen en al het vocht in de verf eruit is anders krijg je geen goed duurzaam effect.

Laat Soft Wax goed drogen

Enig geduld voor een goed resultaat is dus ook belangrijk. Verstandig is het de volgende dag pas te waxen zodat je zeker weet dat de verf goed droog is want je wilt er toch zolang mogelijk plezier van hebben. Wij zien vaak dat mensen veel en veel te veel Soft Wax aanbrengen waardoor de verf niet meer de mogelijkheid heeft om het op te nemen en je vette vlekken krijgt op de verf. Die je dan vaak moet uitwrijven waardoor je de matte uitstraling verliest, want uitwrijven gaat een glans geven op de verf. Als je dat wilt, kan dat dus maar heel veel mensen willen juist de matte glans behouden en dus niet dit effect.

Soft Wax Gebruik
Soft Wax Gebruik
Soft Wax Gebruik
Soft Wax Gebruik

Breng nooit teveel Soft Wax aan

Belangrijk is dan om niet teveel soft wax te gebruiken en het aan te brengen met een wit laken (liefst katoen). Je brengt het aan als zonnebrand crème niet teveel want dan kan de verf het niet verwerken. Wij raden ook het gebruik van een kwast ( normale kwast) af bij het aanbrengen van de soft wax want daardoor ontstaat er vaak overmatig veel Soft Wax wat je niet wilt. U kunt wel werken met de Annie Sloan Wax kwast dit werkt sneller en makkelijker en u loopt met deze speciale kwast niet het risico overmatig Wax aan te brengen. Als de wax is ingetrokken zal de toplaag van de verf harder worden en kunt u het afnemen met een vochtig doekje en goed schoon houden. Als u teveel aanbrengt blijft de wax op de verf liggen en gaat het bij gebruik of uitwrijven glimmen.

Een waxkwast is echt heel handig

Breng nooit teveel aan (daarom werken wij nooit met een normale kwast maar met een wax kwast) de wax blijft dan op de verf zitten omdat het er niet in kan trekken en dat kan later vetvlekken en kringen veroorzaken. Breng het aan op de verf door steeds een gedeelte van de verf in te wrijven (kort) , de verf gaat iets glanzen en dat is handig want dan zie je wat je hebt gemist. De glans trekt weg als de wax ingetrokken is en je hebt dan uitstekend afgewerkte verf, het water blijft er gewoon op liggen net zo als bij de auto die uit de wasstraat komt en je hebt het meubelstuk wat je graag wilde hebben met een matte kleurstelling uitstekend beschermd met Annie Sloan Soft Wax. Als je in 1 keer een te dikke laag wax aanbrengt, dan droogt het niet goed en krijg je vlekken en het blijft plakkerig. Daarom kan je de wax kan je het beste in 3 dunne lagen aanbrengen. De eerste laag aanbrengen (eventueel het teveel verwijderen met een pluisvrije doek). Deze zal in de verf trekken en daarna kun je de andere 2 lagen met tussenpauze aanbrengen waardoor de wax een geheel vormt om het geverfde product  te beschermen.

Soft Wax Gebruik
Soft Wax Gebruik

Voorbeelden Annie Sloan Chalk Paint met Soft Wax

Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint van tafels, stoelen, keukens, trappen, muren, vloeren, stoffen stoelen, leer en nog veel meer. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat met Annie Sloan Chalk Paint. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen.

U kunt ons ook volgen op:

Shop de bovenvermelde producten in de volgende categorieën