Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint
Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint

Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint daar zijn wij iedere dag mee bezig en met ons duizenden klanten. We willen u graag meenemen hoe je oude meubels moet opknappen en of je alle oude meubels kunt opknappen en hoe je het moet doen.

Kan je alle Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint

Er zijn weinig meubelstukken die je niet kunt opknappen. Want de houtsoort maakt niet uit. Annie Sloan Chalk Paint is een dekkende verf en je ziet dus de ondergrond niet. Wel is het belangrijk dat je de ondergrond altijd goed ontvet voor je gaat verven. Vuil, vet en nicotine moeten absoluut verwijderd zijn. Dit kan namelijk een effect hebben op de hechting, maar het kan ook verkleuring geven van de verf. Wij gebruiken altijd St Marc. Wij zijn wel erg voorzichtig met hout wat niet is afgewerkt en wat behandeld is met olie. Als er geen laklaag op het hout zit zal de olie in het hout trekken en bij het verven naar boven gedreven worden door de verf. olie gaat drijven op water. Hierdoor krijg je vaak geen goed resultaat. Meubels die behandeld zijn met olie raden wij aan altijd eerst te testen voor u het definitief gaat doen. Het mooie bij Annie Sloan Chalk Paint is dat u niet hoeft te schuren of te gronden.

Kleur keuze bij oude meubels opknappen met Annie Sloan verf

Annie Sloan heeft ruim 40 standaard kleuren. Maar één van de unieke eigenschappen is dat je alle kleuren onderling kunt mengen. De makkelijkste manier is om het te verdunnen met Pure White. Hierdoor kunt u de kleur lichter maken. Maar u kunt de kleur ook ouder maken door te werken met Dark Wax of Black Wax. Of het vervagen met White Wax. Hierdoor krijgt u het effect door het witte kleurpigment die in de White Wax zit net of het meubelstuk jaren in de zon heeft gestaan. Wat je vaak ziet is dat een combinatie van deze mogelijkheden is toegepast op een meubelstuk. Kijk vooral eens naar de voorbeelden op onze site. dat geeft u inspiratie voor u aan de slag gaat.

Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint
Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint
Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint
Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint

Technieken om meubels op te knappen

Onderstaand gaan we alle technieken bespreken waarmee u oude meubels kunt opknappen

Doorschuren van meubels

Je kan een meubelstuk ook doorschuren om het een oude look te geven. Je brengt eerst een onderkleur aan en daarna de kleur die het meubelstuk moet worden. Als het droog is pak je de Annie Sloan Sanding Pads en schuur je door zodat de onderkleur naar boven komt. 

White Wash op meubels

White wash is eigenlijk niets anders dan zwaar verdunde verf, hierdoor krijg je een soort wash over je meubels of steigerhout en blijf je het hou zien. Dat is ook logisch want het is zo sterk verdund dat maar een heel klein beetje kleur pigment op het hout achterblijft als je het hebt aangebracht en het vocht volledig is verdampt. White Wash is eigenlijk een verkeerde naam. Want je kan een Wash natuurlijk maken in iedere kleur die je wilt.

Frottage op meubels

Eerst brengt u de grondlaag aan en we adviseren u om hiervoor onze handleiding te volgen. Als de grondlaag droog is, brengt u de 2e laag aan met een ronde kwast die u sterk verdunt met water zodat hij bijna naar beneden druipt. De grondlaag is altijd in een andere kleur dan de 2e laag die u aanbrengt. Kleuren die met deze techniek mooi tot zijn recht komen zijn kleuren die dicht bij elkaar hoor. Gebruik geen contrasterende kleuren met deze techniek. Mooie kleur voorbeelden zijn Annie Sloan Duck Egg Blue als grondlaag en de 2e laag Annie Sloan Olive, of bijvoorbeeld Annie Sloan Primer Red met als 2e laag Primer Red. Als u de 2e laag heeft aangebracht ( heel erg vochtig) dan pakt u kranten papier (groot formaat) en eerst gaat u ze kreukelen en daarna maakt u ze weer glad. Breng de natte verf altijd aan op een beperkt oppervlak ter grote van een opengeslagen krant. Druk de strak gestreken krant tegen de natte verf, wrijf met je handen over de hele krant doe dat voorzichtig.  U haalt het natte krantenpapier weg en de verf zal enorm vlekkerig zijn door de verf die de krant heeft meegenomen. Herhaal deze stappen voor het gehele oppervlak en gebruik uiteraard steeds een nieuw stuk krantenpapier.

Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint
Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint
Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint
Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint

Drybrushingop meubels

Bij Dry Brushing met Annie Sloan Chalk Paint brengt u eerst uw basiskleur aan. En doe dit vooral conform onze gebruiksaanwijzing en laat deze goed drogen. Minimaal twaalf uur en dan waxt u het af met Annie Sloan wax. Na enkele dagen is de wax in de verf getrokken (houd minimaal twee dagen aan). Wij vinden het fijn om bij Dry Brushing eerst te waxen. Om te voorkomen dat de verf die je met dry brushing gaat aanbrengen zich gaat vermengen met de aangebrachte basis kleur. 

Afwaxen tussendoor kan maar hoeft niet 

Door het eerst te waxen kan je dat voorkomen. Sommige mensen doen het direct over de verf zonder waxen. Maar dan moet je wel handig zijn met deze techniek.  Na het aanbrengen van de basis kleur gaat u aan de slag. U doopt de punt van uw ronde kwast bij voorkeur nummer acht van Annie Sloan in de verf. U gaat met de kwast tamponeren op een keukenrol om alle vochtige verf van de kwast te verwijderen. Hierdoor blijft er een vrij droge substantie over in uw kwast. U veegt de kwast over het oppervlak. Waarbij je alleen de punt van de kwast gebruikt. Maak een schrobbende beweging. Werk snel en zorg dat u de verf goed verdeeld. Zodat er geen kwaststreken te zien zijn. Maak een stotende beweging om de verf in alle hoeken en gaten te krijgen.

Dark Wax op meubels

Annie Sloan Chalk Paint met Dark Wax moet u nooit direct aanbrengen op de Chalk Paint. Als u Dark Wax aanbrengt op de Annie Sloan Chalk Paint trekt het direct in de verf en heeft u geen controle over de juiste donkere kleurstelling die u wilt bereiken op de verf. Het is daarom belangrijk om eerst Soft Wax aan te brengen (zodat u een vettige ondergrond heeft waardoor u de Dark Wax kunt verspreiden en op een goede manier kunt aanbrengen). Doordat u het aanbrengt op de Soft Wax heeft de Dark Wax niet de mogelijkheid om direct in te trekken in de verf en kunt u de kleurstelling corrigeren hoe u dat wilt. Eventueel teveel aangebrachte Dark Wax kunt u verwijderen door met een katoenen laken (met wat Soft Wax) de Dark Wax er af te vegen. Dark Wax gebruikt u vooral om dingen te accentueren en op te laten vallen, bijvoorbeeld hout snijwerk in uw meubelstuk. 

Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint
Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint
Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint
Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint

Annie Sloan Leaf op meubels

Annie Sloan Leaf is een geweldige manier om uw meubels, spiegels mee te decoreren, u kunt het doen in goud zilver of brons, altijd in combinatie met Gold Size een speciale lijm. Het aanbrengen is relatief simpel u brengt Gold Size aan en daarover de Leaf die u aandrukt met een penseel. de randjes breken af door het duwen en strijken. Altijd afwerken na droging met Annie Sloan Soft Wax en een combinatie met Dark Wax maakt het natuurlijk af. In het geweldige boek van Annie Sloan kleurrecepten met Annie Sloan Chalk Paint kunt u geweldig mooie voorbeelden vinden wat u allemaal met Leaf kunt doen. Verder is er ook Loose Leaf alle informatie kunt u vinden onder de rubriek vergulden met Annie Sloan.

Decoupage op meubels

Decoupage is een techniek waarmee u plaatjes of foto's plakt op uw meubelstuk. Dit is een techniek die al honderden jaren bestaat. Decoupage past men vaak toe op van allerlei soorten brocante en brocante meubels. Er zijn speciale producten in de markt die er voor ontwikkeld zijn om een schitterend effect te krijgen bij decoupage op meubels. Annie Sloan heeft uiteindelijk ook haar eigen decoupage lijm ontwikkeld en niet in de laatste plaats omdat deze natuurlijk volledig is afgestemd op Annie Sloan Chalk Paint, uiteraard is die verkrijgbaar bij ons. Ook heeft Annie Sloan heel mooi decoupage papier dat u hier kunt vinden.

Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint
Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint
Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint
Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint

Transfer op meubels

Wat u nodig heeft is een laserprinter of figuren of foto's die zijn afgedrukt op een laserprinter. Dat hoeven geen foto's of afbeeldingen te zijn maar kunnen ook figuren of letters zijn. Druk het af op de grote die u wilt bedekken op uw kast , paneel of muur. (het afdrukken met een inkjet printer werkt niet dan gaat de inkt lekken) Smeer het gedeelte in met decoupage lijm van Annie Sloan en plak het papier met de inkt richting op de kast en zorg dat u met uw vinger het papier goed aandrukt op de lijm zodat er geen luchtbelletjes zijn en het strak is aangebracht. Laat het heel erg goed drogen. U moet zeker weten dat de lijm volledig droog is voor u verder gaat. U pakt een bakje met water en gaat het volledig droge papier nat maken met uw duim of met een doekje. Als het papier helemaal nat is gaat u met uw duim het natte papier los wrijven. Dat is een klusje waar u even tijd voor uit moet trekken, maar het resultaat zal er straks ook naar zijn. U doet dit net zo lang tot u helemaal geen papier meer heeft en u zult zien dat de inkt van het papier volledig in de decoupage lijm zit.

Annie Sloan White Wax op meubels

Annie Sloan White Wax geeft op geverfde meubelstukken een mooi vervaagd effect. Net of uw meubelstuk door de zon is verkleurd. De Annie Sloan White Wax is wit en geurloos.

Annie Sloan Black Wax op meubels

Het is een zwarte soft wax die kleuren dieper en donkerder maakt en meer aanwezig. De Annie Sloan Black Wax is zwart en geurloos. Een van de toepassingen is dat u Annie Sloan Black Wax ook direct op hout kunt gebruiken. Voor een mooie industriële look.

Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint
Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint
Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint
Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint

Gilding Wax op meubels

De Annie Sloan Gilding Wax is te gebruiken op Annie Sloan Chalk Paint om een mooi speciaal effect te bereiken. Men gebruikt het vaak op ornamenten van kasten of inkepingen. Om de details onder de aandacht te brengen. Je kan het ook gebruiken om Sjablonen mee in te waxen voor een mooi effect. je kan het opbrengen met een wit laken, kussensloop een kleine kwast op met je vingers. Je kan de Gilding wax aanbrengen op oppervlakten die zijn geschilderd met Annie Sloan Chalk Paint , maar je kan het ook direct aanbrengen op gips of hout. De kleuren die verkrijgbaar zijn

Craqueleur op meubels

Annie Sloan Craqueleur is om een effect te krijgen met een heel erf fijn patroon van kleine cracks die bijna lijken op marmer of wat je ziet op een oud olieverf schilderij. Je kunt het zien op bijgaande foto wat een gedeelte is van de Mona Lisa daar zie je de cracks heel erg duidelijk. Dit is het effect wat we nu voor u gaan beschrijven. U brengt de Annie Sloan Chalk Paint aan op het meubelstuk of spiegel, aardewerken potten tafelblad of wat het dan ook is wat u wilt gaan behandelen. U laat de Chalk Paint™ van Annie Sloan drogen, ongeveer de tijdsduur van een lekker bakje koffie en u brengt de tweede laag Annie Sloan Chalk Paint aan zodat het goed gedekt is geverfd. U laat dit minimaal 1 uur uitharden zodat de Annie Sloan Chalk Paint volledig droog is.

Crackle Paint op meubels

De snelste techniek is om Annie Sloan Chalk Paint aan te brengen op het blad van de tafel of het oude brocante kastje. U brengt een dikke laag Annie Sloan Chalk Paint aan die u zowel horizontaal als verticaal over elkaar heeft aangebracht. De Annie Sloan Chalk Paint moet direct na het aanbrengen verwarmt worden met een föhn, u blijft föhnen tot u ziet dat de Annie Sloan Chalk Paint ™ volledig droog is en gaat barsten en er hele mooie grote droge opengebarsten lijnen ontstaan.  Nadat u dit heeft gedaan, pakt u de Soft Wax , Clear deze gaat u uitwrijven met een oud wit laken van 100% katoen en brengt u goed aan. De Clear Wax moet nog nat zijn  als u aan de volgende stap gaat beginnen, om met een nieuw stuk laken de Soft Wax Dark aan te brengen. Dit gaat u inwrijven door de Clear Wax heen en moet u goed inwrijven in de ontstane gebarsten lijnen.

Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint
Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint
Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint
Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint

Marmer effect met Annie Sloan verf op meubels

Marmer effect met Annie Sloan Chalk Paint bereik je door bijvoorbeeld een tafeltje te verven in een donkere kleur. Gebruik hierbij bijvoorbeeld Aubusson Blue of Annie Sloan Olive.  Deze kleur ben je aan in één normale laag verf. Dus geen twee lagen zoals normaal. Na het verven van de basis laag die je hebt aangebracht meng je Annie Sloan Old White met Annie Sloan decoupage lijm. In ongeveer gelijke hoeveelheden in een verfbakje. Dit mengsel breng je aan op de basis laag met een droge schone ovale kwast. Hierbij verdeel je de verf zo dat hij doorzichtig blijft en je de basiskleur er doorheen kunt zien. Na het aanbrengen rol je direct met een droge verfroller over het aangebrachte mengsel. Zodat dit gelijkmatig verdeeld wordt. Pak na het rollen ( als het nog nat is) een kleine platte penseel en doop die in de brand spiritus. En breng spetters aan op de oppervlakte. Hierdoor ontstaan er snel ronde vlekken. Ook al zie je ze in het begin nog niet direct. Gebruik een droge verfroller en rol zacht maar stevig over de gehele oppervlakte. Hierdoor zal de verf loslaten waar de spiritus is aangebracht. Rol er diverse keren overheen om de maximale hoeveelheid verf weg te halen. Pas wel op als je dit te vaak doet gaan de ringen in elkaar overlopen en dat is niet wat je wilt.  Als het droog is verdun je Old White met water zodat je spetters mee kunt maken. Sprenkel de spetters op een aantal plaatsen op de oppervlakte. Met een schone roller ga je de witte plekken goed verdelen over de oppervlakte. Laat het hierna goed drogen voor minimaal twaalf uur en dan werk je het af met Soft Wax. 

Als u het onderwerp wilt zoeken toets het dan in bij de zoekbalk aan de bovenkant van onze pagina en dan komen alle handleidingen en beschrijvingen naar voren. Want we hebben voor iedere techniek voor u een handleiding of gebruiksaanwijzing gemaakt. Wilt u persoonlijk hulp bij het opknappen van uw meubels of in het echt voorbeelden bekijken. u bent van harte welkom in de winkel, dan helpen wij u onder het genot van een kopje koffie graag.

Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken op:

Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint
Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint

Shop hier alle artikelen die boven zijn beschreven