Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint iedereen kan het

Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint daar zijn wij iedere dag mee bezig en met ons duizenden klanten. We willen u graag meenemen hoe je oude meubels moet opknappen en of je alle oude meubels kunt opknappen en hoe je het moet doen.

 

Kan je alle Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint 

 

oude meubels opknappen met annie sloan chalk paintEr zijn weinig meubelstukken die je niet kunt opknappen. Want de houtsoort maakt niet uit. Annie Sloan Chalk Paint is een dekkende verf en je ziet dus de ondergrond niet. Wel is het belangrijk dat je de ondergrond altijd goed ontvet voor je gaat verven. Vuil, vet en nicotine moeten absoluut verwijderd zijn. Dit kan namelijk een effect hebben op de hechting, maar het kan ook verkleuring geven van de verf. Wij gebruiken altijd St Marc. Wij zijn wel erg voorzichtig met hout wat niet is afgewerkt en wat behandeld is met olie. Als er geen laklaag op het hout zit zal de olie in het hout trekken en bij het verven naar boven gedreven worden door de verf. olie gaat drijven op water. Hierdoor krijg je vaak geen goed resultaat. Meubels die behandeld zijn met olie raden wij aan altijd eerst te testen voor u het definitief gaat doen. Het mooie bij Annie Sloan Chalk Paint is dat u niet hoeft te schuren of te gronden. 

 

Kleur keuze bij oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint 

 

Annie Sloan heeft 36 standaard kleuren. Maar één van de unieke eigenschappen is dat je alle kleuren onderling kunt mengen. De makkelijkste manier is om het te verdunnen met Pure White. Hierdoor kunt u de kleur lichter maken. Maar u kunt de kleur ook ouder maken door te werken met Dark Wax of Black Wax. Of het vervagen met White Wax. Hierdoor krijgt u het effect door het witte kleurpigment die in de White Wax zit net of het meubelstuk jaren in de zon heeft gestaan. Wat je vaak ziet is dat een combinatie van deze mogelijkheden is toegepast op een meubelstuk. Kijk vooral eens naar de voorbeelden op onze site. dat geeft u inspiratie voor u aan de slag gaat. 

 

Technieken om meubels op te knappen 

 

Buiten het werken met de diverse waxen, kan je een meubelstuk ook doorschuren om het een oude look te geven, of een white Wash over de kleur aanbrengen. Waardoor de onderkleur zal doorschijnen. Je kan werken met frottage, drybrushing, met Brass leaf, transfer, decoupage en zo zijn er heel veel technieken. Al deze mogelijkheden zijn beschreven op onze site, Als u het onderwerp wilt zoeken toets het dan in bij de zoekbalk aan de linkerkant van onze pagina en dan komen alle handleidingen en beschrijvingen naar voren. Want we hebben voor iedere techniek voor u een handleiding of gebruiksaanwijzing gemaakt. Wilt u persoonlijk hulp bij het opknappen van uw meubels of in het echt voorbeelden bekijken. u bent van harte welkom in de winkel, dan helpen wij u onder het genot van een kopje koffie graag.

 

U kunt ons ook volgen op:  Google+  Facebook  Twitter  You Tube  Pinterest Instagram

 

 

 Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint wij helpen u