Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag

+31332462244
Geplaatst op: 22 dec 2017

Meubels verven met whitewash en hoe je whitewash moet aanbrengen

Meubels verven met whitewash. Allereerst wat is whitewash ? Whitewash is eigenlijk niets anders dan zwaar verdunde verf. Doordat de verf zwaar is verdunt dekt het niet en blijft er een dun laagje kleurpigment op het hout of de verf liggen en blijf je de ondergrond zien. Hierdoor krijg je een soort wash over je meubels of steigerhout als het vocht volledig is verdampt.

Maak whitewash zelf dat is veel goedkoper

Bespaar jezelf eerst maar de 20 Euro om whitewash te kopen. Met een proefpotje van 100 ml Annie Sloan Chalk Paint kan je alle kleuren whitewash maken dus ook bluewash of iedere andere kleur. Wat je doet je koopt een bakje bij de Action en mengt de verf met water. Wij adviseren 400 tot 500 ml met 100 gram verf. Goed roeren en je bent klaar.

meubels verven met white wash

meubels verven met white wash


Links op de eerste foto ziet u een vloer gedaan met een whitewash van Annie Sloan Chalk Paint Old White. Op foto twee ziet u een steigerhouten tafel die is gedaan in een colourwash. 

Hoe breng je whitewash aan

Whitewash kan je met een spons aanbrengen op de ontvette ondergrond. Op geschuurd hout of hout met een kleurtje is dit verreweg de makkelijkste en snelste manier. Als het ruw hout of steigerhout is gebruiken wij een kwast het liefst een blokkwast of behangkwast. Het werkt lekker snel. Maar ook een doek kan handig zijn bij bijvoorbeeld trapleuningen. Laat het goed drogen en beoordeel de wash of je tevreden bent, wil je hier nog iets dieper van kleur dan doe je het gewoon nog een keer. Het is eigenlijk de makkelijkste en goedkoopste manier van verven. Werk het wel altijd af met Soft Wax want als je dat niet doet veeg je met een vochtige doek met schoonmaken het er zo weer vanaf. Voor steigerhout is dit een ideale manier omdat steigerhout vaak nog vochtig is maar je op deze manier toch een look kan geven aan het hout. Meubels verven met whitewash is dus heel erg simpel en vooral goedkoop. Als je ruw hout buiten afwerkt werk het dan niet af met Wax. Maar werk het af met Decorateursvernis. Decorateursvernis kan je ook binnen gebruiken vooral als je het gebruikt voor Intensief gebruik.

Whitewash zonder verven

Ook dat kan maar dan doe je het met Verniswas. Verniswas is een combinatie van Was- Vernis en Lak en is verkrijgbaar in de volgende kleuren.

Allereerst moet je er van bewust zijn dat het hout, dus de kleur van het hout bepaald hoe het eruit gaat zien. Stem daar ook je keuze op af. Want op Donker Grenen zal het er anders uitzien dan op Licht Grenen

  • Zorg dat ruw hout eerst goed geschuurd is en maak het stof vrij
  • Breng een dunne laag Verniswas aan van de kleur die je wilt met een vernis kwast en doe dat in kleine oppervlakken, het trekt snel in het hout.
  • Wrijf het gelijk uit met een katoenen doek.
  • Na een uurtje drogen schuur het op met een fijne korrel tot je geen vezels van het hout meer kan voelen.
  • Ben je tevreden met de kleur, dan breng je een 2e en 3e laag kleurloos aan met een droogtijd tussen de lagen van 2 uur.
  • Wil je het donkerder dan breng je nogmaals een laag aan van de kleur die je hebt gekozen, goed uitwrijven. Tevreden dan breng je na 2 uur de laatste laag transparant aan.
  • Zorg altijd dat je minimaal drie lagen aanbrengt voor het maximale resultaat en om te zorgen dat het extreem sterk is.

meubels verven met white wash

meubels verven met white wash


Als je Polyvine verniswas aanbrengt op water gedragen verf is het mooste effect als je bij lichte kleuren verf de donkere kleuren Verniswas kiest. Dus op een witte kleur verf zwart gebruiken voor een mooi boenwas effect. En op donkere kleuren verf de lichte kleuren boenwas om het te vervagen.

Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen.

Voorbeelden van Annie Sloan whitewash kunt u vinden op:

Meubels verven met whitewash alle tips en trucs