Geplaatst op: 22 dec 2017

Meubels verven met White Wash en hoe je White Wash moet aanbrengen

Meubels verven met White Wash. Allereerst wat is White Wash ? White wash is eigenlijk niets anders dan zwaar verdunde verf. Doodat de verf zwaar is verdunt dekt het niet en blijft er een dun laagje kleurpigment op het hout of de verf liggen en blijf je de ondergrond zien. Hierdoor krijg je een soort wash over je meubels of steigerhout als het vocht volledig is verdampt.

Maak White Wash zelf is veel goedkoper

Bespaar jezelf eerst maar de 20 Euro om white wash te kopen. Met een proefpotje van 100 ml Annie Sloan Chalk Paint kan je alle kleuren White Wash maken dus ook Blue Wash of iedere andere kleur. Wat je doet je koopt een bakje bij de Action en mengt de verf met water. Wij adviseren 400 tot 500 ml met 100 gram verf. Goed roeren en je bent klaar.

meubels verven met white washmeubels verven met white wash

Links op de eerste foto ziet u een vloer gedaan met een white wash van Annie Sloan Chalk paint Old White. Op foto twee ziet u een steigerhouten tafel die is gedaan in een colour wash. 

Hoe breng je White Wash aan

White Wash of kleur wash kan je met een spons aanbrengen op de ontvette ondergrond. Op geschuurd hout of hout met een kleurtje is dit verreweg de makkelijkste en snelste manier. Als het ruw hout of steigerhout is gebruiken wij een kwast het liefst een blokkwast of behangkwast. Het werkt lekker snel. Maar ook een doek kan handig zijn bij bijvoorbeeld trapleuningen. Laat het goed drogen en beoordel de wash of je tevreden bent, wil je hier nog iets dieper van kleur dan doe je het gewoon nog een keer. Het is eigenlijk de makkelijkste en goedkoopste manier van verven. Werk het wel altijd af met Soft Wax want als je dat niet doet veeg je met een vochtige doek met schoonmaken het er zo weer vanaf. Voor steigerhout is dit een ideale manier omdat steigerhout vaak nog vochtig is maar je op deze manier toch een look kan geven aan het hout. Meubels verven met White Wash is dus heel erg simpel en vooral goedkoop. Als je ruw hout buiten afwerkt werk het dan niet af met Wax. Maar allen de wash aanbrengen is voldoende. Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken op Facebook of op onze Pinterest  en Instagram  pagina's.

Meubels verven met White Wash alle tips en trucs