Meubels met houtworm of Boktor die moeten weg voor u gaat verven
Meubels met houtworm of Boktor die moeten weg voor u gaat verven

Op deze pagina leggen wij u uit wat u kunt doen aan de bestrijding van meubels met houtworm of boktor. De belangrijkste tip is ze moeten allemaal gedood worden. Zet nooit een meubel in huis met houtworm of boktor voor u het weet zitten ze in al het hout in uw huis.

Meubels met Houtworm of Boktor wat kan je er aan doen ?

Meubels met houtworm of boktor wilt u niet in uw huiskamer hebben. Want voor u het weet zitten deze lastige insecten in al uw houtwerk en dan gaat het een hele kostbare zaak worden om het te bestrijden. Voor we u gaan uitleggen hoe u dat moet doen willen wij u eerst graag uitleggen wat het is.

Wat is Houtworm

Houtworm is een naam voor verschillende in hout levende insectenlarven, maar vooral de larve van de gewone houtwormkever. De larve van de bonte knaagkever of bonte klopkever, wordt ook wel grote houtworm genoemd. De derde belangrijke kever die fikse schade aan binnenshuis houtwerk kan veroorzaken is de huisboktor, maar die wordt meestal niet als houtworm betiteld, daarom behandelen we die apart. De keverlarven boren gangen in het hout, en kunnen daarmee houtconstructies, vloeren, meubels en andere houten voorwerpen beschadigen of vernielen. De voorkeur van de larven gaat uit naar de zachtste delen in het hout, hetgeen meestal het spinthout is. Of er levende larven aanwezig zijn is te zien aan het boormeel dat uit de gaatjes komt. Het beste is dat te zien door zwart papier onder de gaatjes te leggen. De ronde tot ovale gaatjes in het hout zijn de uitvliegopeningen van de kevers. Dit kunt u héél goed zien op bijgaande foto.

Wat zijn Boktorren

Boktorren hebben als volwassen kever een langwerpig lichaam en dunne pootjes. Ze zijn vaak mooi gekleurd. Wat ze vrijwel altijd onderscheidt van andere langwerpige kevers als kniptorren en soldaatjes zijn de extreem lange tasters, die vaak minstens zo lang zijn als het lichaam maar meestal langer, hoewel er uitzonderingen zijn. Ze hebben sterk getande monddelen. De lichaamslengte varieert van 0,3 tot 15 cm. De meeste boktorren eten als kever alleen boomsappen, nectar en stuifmeel. De larven van vrijwel alle soorten leven van planten en met name in al dan niet dood hout, en richten soms grote schade aan. Soms worden door aan levend hout te knagen plantenziektes verspreid, maar ook kan de vraatzucht, grote aantallen en met name een combinatie daarvan grote schade aanrichten aan houten objecten als meubelen, dakconstructies, kunstvoorwerpen maar ook bomen. 

Zet nooit meubels in huis met houtworm of boktor

Bestrijden van houtworm of Boktor of andere vervelende insecten die uw hout beschadigen is van enorm groot belang. Zoals ik al eerder schreef voor u het weet zit al uw houtwerk eronder en veel van onze klanten verkopen meubeltjes. Je kan het natuurlijk niet maken om meubels met Annie Sloan krijtverf te verkopen waar houtworm of Boktor in zit. Dat is ook de reden dat wij speciaal daarvoor voor u houtwormverdelger hebben. Dit is uitermate effectief tegen houtworm en boktor en andere hou aantastende insecten. Maar misschien nog wel belangrijker het voorkomt tevens her aantasting van het hout.

Alles wat u wilt weten over Annie Sloan Chalk Paint en de toepassingen daarvan kunt u lezen op onze site. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze Annie Sloan winkel in Nijkerk. Maar bent u niet in de gelegenheid om bij ons te komen kunt u uw Annie Sloan Chalk Paint ook direct online bestellen. Wij hebben altijd alle Annie Sloan producten op voorraad en vandaag bestellen is uiteraard morgen veilig bij u thuis.

Meubels met houtworm of Boktor die moeten weg voor u gaat verven

Als de houtworm en boktor weg is kunt u veilig verven