Meubels brocante maken
Meubels brocante maken

Meubels Brocante maken leer je bij de Annie Sloan winkel in Nijkerk

Meubels brocante maken kan je doen met een aantal verschillende technieken die ik graag met je doorneem. Deze technieken helpen je om een mooie grenen of vurenhouten kast volledig te transformeren naar een brocante kast. De beginselen zijn bij alle stappen hetzelfde. Allereerst je kast goed ontvetten en schoonmaken met St Marc dat is een uitstekende verfreiniger die geen schade toebrengt aan Annie Sloan Chalk Paint en ook nog een zeer aangename geur heeft. Absoluut niet schuren of gronden want dat is niet nodig bij Annie Sloan Chalk Paint. De verf breng je aan in twee dunnen laagjes met tussen laag één en twee een droogtijd van 30 minuten. Daarna laat je het meubelstuk 12 uur goed drogen om het vocht aan de verf te laten onttrekken. Dan kunnen we aan de slag. 

Meubels Brocante maken met Dark Wax

Veel brocante liefhebbers gebruiken donkere (dark) wax om een meubelstuk een oude vintage look te geven. Het is een relatief simpele techniek die je op diverse manieren kan toepassen. Je kan de Dark Wax aanbrengen direct op de verf en één minuut laten intrekken en daarna schoonmaken met Soft Wax. Hierdoor zal de kleur veel dieper en donkerder worden. Je kan je kleur trouwens altijd verdunnen met Old White om hem lichter te maken. Met deze techniek kan je werken met één basis kleur die je dus donkerder en lichter kan maken om zo nuances aan te brengen op je meubelstuk. Hierdoor lijkt het of er met diverse kleuren is gewerkt terwijl het toch met één kleur is gedaan. Dit is een techniek die veel brocante winkels toepassen het lijkt of de kast gedaan is in verschillende kleuren, maar eigenlijk is alles gedaan in één basis kleur. Die men of donkerder of lichter heeft gemaakt. Alles over Dark Wax kunt u lezen op onze pagina Dark Wax waar wij de technieken uitleggen. Als u voorbeelden wilt zien van meubels die gedaan zijn met Annie Sloan Dark wax kunt u die hier vinden. U kunt ook eerst Soft Wax aanbrengen en dan gelijk de Dark Wax waardoor u de Dark Wax kunt verdunnen in de Soft Wax en u het proces zelf uitstekend onder controle heeft.

Meubels brocante maken met doorschuren

Distressing of doorschuren is een krijtverf techniek die ik zelf heel erg vaak gebruik op meubels en dan ook nog vaak in combinatie met donkere wax.Distressing is het ouder maken van een meubelstuk of object een verweerde look geven. Er zijn ook verschillende manieren om dit effect te krijgen, een voorbeeld is door het meubelstuk of object te schuren, bijvoorbeeld de hoekjes, randen, de bodems van de poten, knoppen en handgrepen, alle plaatsen waar je normaal wat slijtage zou zien. Distressing kan je doen met schuurpapier de eerste techniek is om het te doen met één kleur. Je doet één kleur verf op het meubelstuk en dan zie je de distressing look omdat je het hout van het  meubelstuk door de verf heen ziet. Je brengt de eerste laag aan met een lichte kleur en na droging ga je er met een donkere kleur overheen , waarna je het gaat schuren waardoor de lichte kleur op sommige plaatsen weer naar voren komt. Hierdoor krijg je een mooie distressed look. Bij distressing moet je altijd een lichte kleur als grondlaag gebruiken en een donkere kleur er overheen. Als je gaat schuren dan komt de lichtere kleur naar voren op sommige plekken en krijg je een optimaal effect. Als u voorbeelden wilt bekijken van meubels die gedaan zijn met Annie Sloan krijtverf en waar de techniek distressing is toegepast kunt u die hier vinden. Bij het schuren of doorschuren moet u rekening houden dat u nooit verder moet doorschuren dan tot het hout bij donkere houtsoorten. Dan kan het hout gaan bloeden. Wij adviseren u om te werken met korrel 400 zodat u voorzichtig kunt werken.

Meubels brocante maken
Meubels brocante maken
Meubels brocante maken
Meubels brocante maken

Meubels brocante maken met decoupage 

Decoupage is een techniek die al honderden jaren bestaat en vreemd genoeg eigenlijk uit nood geboren is. In de periode van armoede wilden mensen toch met weinig middelen het mooiste maken van huis hun meubels of inrichting en men ging op zoek naar manieren om dat te realiseren. Wat ze gingen proberen was om blanco behang te versieren en dan met vernis af te werken waardoor het net leek  of het origineel was en op die manier was men in staat om op een goedkope manier toch hele leuke dingen te maken door middel van zoals we nu het woord kennen decoupage. Annie Sloan heeft over decoupage veel geschreven zo kan je in haar boek Clasic Paints and Faux Finishes en een ander boek , Decoupage : A Practical Guide enorm veel lezen over hoe je op een juiste manier decoupage kan toepassen en wat je er allemaal mee kunt doen. En er staan geweldige foto’s in van het eindresultaat. De praktische handleiding van Annie Sloan in haar boeken laat u zien hoe u cadeaus, wenskaarten, en oude tijdschriften kunt gebruiken op verschillende manieren op het meubilair. Het is een verkenning van diverse decoupage technieken. Zowel het werken met donkere wax als disstressing en decoupage zijn netzo als het verven van stof, craquelure vaste onderdelen in onze workshops waar we u helpen deze technieken volledig te beheersen en zelfstandig te kunnen uitvoeren. Andere technieken om je meubels brocante te maken zijn het werken met Annie Sloan Craquelure, Transfer van foto's of plaatjes op je meubelstuk, deze technieken bespreken wij elders op onze  site.

Alles wat u wilt weten over Annie Sloan Chalk Paint en de toepassingen daarvan kunt u lezen op onze site. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze Annie Sloan krijtverf winkel in Nijkerk. Maar bent u niet in de gelegenheid om bij ons te komen kunt u uw Annie Sloan krijtverf ook direct online bestellen. Wij hebben altijd alle Annie Sloan krijtverf producten op voorraad en vandaag bestellen is uiteraard morgen veilig bij u thuis. Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen.

U kunt Shabby Treats volgen op social media

Meubels brocante maken
Meubels brocante maken

Maak je eigen brocante meubels met Annie Sloan verf