Meubelmakerij Houtgreep
Meubelmakerij Houtgreep

Meubelmakerij Houtgreep uit Amersfoort maakt o.a. goed zittende, lekker klinkende en duurzame stoelen. Onlangs ben ik (Rolf van Olst) gestart met de ontwikkeling van muziekmeubelen op basis van oude en afgeschreven klassieke eetkamerstoelen en nachtkastjes.

De elektrische stoel voor je plezier

U ziet Rolf van Olst bij de eerste stoel deels beschilderd met Annie Sloan kleur Provence en afgewerkt met wax. Rechts ziet u de stoelen zoals ze zijn voor ik ben gestart.

Dromen maak je waar met Annie Sloan verf

Al jaren droom ik ervan om mijn oude liefde voor het maken van geluidsapparatuur weer op te pakken. De markt is ruim voorzien van goede apparatuur en het ziet er vaak mooi uit. Maar ook vaak nogal saai en luidsprekers zijn veelal een sta in de weg en “vrouwonvriendelijk”. Het idee is er al om compacte hoge tafeltjes te gaan maken met daarin een draadloze versterker met luidspreker. Sierlijke slanke tafeltjes die overal een plekje kunnen vinden in de buurt van een stopcontact. Totdat ik in onze garage weer aanliep tegen die zes oude eetkamerstoelen die ik van onze buren had gekregen onder het mom van: “jij kan er vast nog wel wat mee?”. Het idee was om er nog een keer een bank of iets anders van te maken. Ik bekeek de stoelen nog eens goed en zag dat zij eigenlijk een prachtige basis vormen voor een muziekstoel. Het idee is om het oude karakter van de stoelen zichtbaar te houden, maar er wel een kleurrijk geheel van te maken. Een lekkere zitting (in plaats van de harde biezen) voorzien van mooie meubelstoffen (van restmateriaal) en natuurlijk een leuk kleurtje. De verschillende meubelstoffen en de verf moeten een beetje “schuren”. Hiermee bedoel ik: je zou ze niet direct bij elkaar uitzoeken maar het geheel moet kloppen. Omdat ik graag eens met Annie Sloan wilde werken en de eerste stoelen vooral een show van mogelijkheden moeten worden ben ik terecht gekomen bij de The Shabby Shed en de verf van Annie Sloan. In eerste instantie vanwege het brede kleuren pallet maar ook vanwege het gemak in gebruik. Het meubel goed schoonmaken (niet schuren) verven en afwerken met een waslaag. Hoe eenvoudig kan het zijn. Alle techniek is onder de zitting aangebracht. Je kunt de muziek via bluetooth op je smartphone naar de stoel sturen.

Voorbeelden van stoelen in verschillende Annie Sloan kleuren

U ziet een stoel in de kleur Annie Sloan Napoleonic Blue en afgewerkt met wax. Rechts ziet u een stoel in kleur Annie Sloan Scandinavian Pink en afgewerkt met Polyvine Decorateursvernis.

De laatste stoelen zijn afgewerkt met Polyvine Decorateursvernis op advies van Shabbytreats. De verf is daarmee beter bestand tegen beschadigingen en kan ook vochtig afgenomen worden. Deze stoelen geven een indruk van wat mogelijk is met oude meubels. Weggooien is in mijn visie geen optie meer! Nieuwe muziekmeubelen zullen er dus ook steeds anders uit gaan zien: dit hangt namelijk af van het aanbod en jouw vraag. Ik zou het erg leuk vinden om voor jou eens dat oude nachtkastje van oma aan te pakken.

Meubelmakerij Houtgreep
Meubelmakerij Houtgreep
Meubelmakerij Houtgreep
Meubelmakerij Houtgreep

Muziekstoelen en nog veel meer met Annie Sloan gemaakt door Houtgreep

U ziet een stoel in kleur Annie Sloan English Yellow afgewerkt met Polyvine Decorateursernis. Rechts ziet u een stoel in Annie Sloan Old Violet afgewerkt met Polyvine Decorateursvernis.

Ben je benieuwd hoe dit eruit ziet als het klaar is, volg mij dan op mijn website .In mijn blog op de website van Houtgreep vertel ik je nog wat meer over de stoelen. Als je ook zo’n kleurrijke stoel of nachtkastje voor op jouw slaapkamer, in de  keuken, bed-and-breakfast, boetiekhotel kamer of wachtkamer wilt, neem dan contact met mij op. Houtgreep is gevestigd in een oud fabriekspand in Amersfoort op het industrieterrein De Isselt. Ik ben niet altijd aanwezig, dus neem wel eerst even contact op als je langs wilt komen.

Fabriek aan de Eem
Heliumweg 40, 3813 RE Amersfoort

Wij zijn blij dat we ShabbyTreats ontdekt hebben en daardoor met deze geweldige verf zulke mooie projecten kunnen maken.

Werk net zo als Meubelmakerij Houtgreep met Annie Sloan verf en maak de mooiste dingen