Marmer effect met Annie Sloan Chalk Paint de handleiding

 

Marmer effect met Annie Sloan Chalk Paint bereik je door bijvoorbeeld een tafeltje te verven in een donkere kleur. Gebruik hierbij bijvoorbeeld Aubusson Blue of Annie Sloan Olive.  Deze kleur ben je aan in één normale laag verf. Dus geen twee lagen zoals normaal.

 

  • marmer effect met annie sloan chalk paint

 

Na het verven van de basis laag die je hebt aangebracht meng je Annie Sloan Old White met Annie Sloan decoupage lijm. In ongeveer gelijke hoeveelheden in een verfbakje. Dit mengsel breng je aan op de basis laag met een droge schone ovale kwast. Hierbij verdeel je de verf zo dat hij doorzichtig blijft en je de basiskleur er doorheen kunt zien. Na het aanbrengen rol je direct met een droge verfroller over het aangebrachte mengsel. Zodat dit gelijkmatig verdeeld wordt. Pak na het rollen ( als het nog nat is) een kleine platte penseel en doop die in de brand spiritus. En breng spetters aan op de oppervlakte. Hierdoor ontstaan er snel ronde vlekken. Ook al zie je ze in het begin nog niet direct. Gebruik een droge verfroller en rol zacht maar stevig over de gehele oppervlakte. Hierdoor zal de verf loslaten waar de spiritus is aangebracht.

 

  • marmer effect met Annie Sloan Chalk Paint

 

Annie Sloan verf heeft eindeloze mogelijkheden

Rol er diverse keren overheen om de maximale hoeveelheid verf weg te halen. Pas wel op als je dit te vaak doet gaan de ringen in elkaar overlopen en dat is niet wat je wilt.  Als het droog is verdun je Old White met water zodat je spetters mee kunt maken. Sprenkel de spetters op een aantal plaatsen op de oppervlakte. Met een schone roller ga je de witte plekken goed verdelen over de oppervlakte. Laat het hierna goed drogen voor minimaal twaalf uur en dan werk je het af met Soft Wax. Om het maximale resutaat te bereiken wrijf je de Soft Wax na vier en twintig uur volledig uit met een droge katoenen doen om een echte glans te bereiken. Je zult versteld zijn van het eindresultaat. Je kan zo veel mooie dingen doen met Annie Sloan Chalk Paint die je allemaal kunt vinden op onze site.

 

Google+           Facebook          Twitter           YouTube          Pinterest           Instagram

 

Marmer effect met Annie Sloan Chalk Paint en hoe u het moet maken