Ladekast Pimpen met Annie Sloan

 

Ladekast pimpen kan je doen met een groot aantal technieken die u allemaal op onze site kunt vinden, zoals, vergulden, verouderen, doorschuren,      donkere wax,      frottage,      transfer, decoupage,      craqueleur,      verf crack en nog veel meer. Op deze pagina willen wij u uitleggen in een stappenplan hoe u een typografische ladenkast kunt maken. Of in simpel nederlands een ladekast met teksten of woorden.

 

Ladekast pimpen met plak stickers

 

Tegenwoordig is er een enorme belangstelling voor typografie. Dat komt omdat je overal van allerlei bordjes kan vinden met mededelingen en waarschuwingen. Maar ook omdat we het thuis gewoon leuk vinden zoals “ Welcome “  Meubels pimpen met plak stickers of gewoon leuke bordjes maken hoe doe je dat ?  Vandaag gaan we u laten zien hoe je een mooie ladekast kunt maken met de kleuren Annie Sloan French Linen en Old White.

 

ladekast pimpenHaal de laden uit de kast en verf de laden en de kast in de basiskleur Annie Sloan Old White. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing en bekijk onze basis video’s voor u aan de slag gaat. De basis kleur gaat namelijk ook de kleur worden van de letters. Breng de basis kleur aan met een kwalitatief goede kwast, wij adviseren een Annie Sloan kwast nummer acht, zodat u het goed gelijkmatig kunt verven en er weinig tot geen textuur is.  Verf gerust de handgrepen mee ladekast pimpenen laat de verf goed drogen.  Schrijf op een papiertje welke woorden u wilt hebben op welke laden en bepaal hoe groot u ze wilt hebben. Kijk goed naar de juiste verhouding van de letters ten opzichte van de kast. Als u de woorden heeft gekozen en de grote, plakt u de door u gekozen plakletters (in juiste grote) op de laden. Als ladekast pimpende plakletters stevig zijn geplakt gaat u de laden verven in Annie Sloan French Linen en de letters gaat u tamponeren met vrij droge verf. U moet rond de letters niet nat verven, de verf kan namelijk onder de plakletters komen en dat moet u voorkomen. Daarom nogmaals tamponeer op en rond de letters met redelijk droge verf. Als de verf droog is gaat u de plakletters er voorzichtig afhalen zen zal er een witte tekst naar boven komen in de kleur Old White.

 

U kunt de kast nu zo laten als hij is en af waxen met Soft Wax, maar je kan hem ook oud en grof maken door met korrel 180 er zachtjes over heen te schuren en ook de handgrepen wat te distressen.

 

 

Facebook          YouTube          Pinterest

 

 

Ladekast pimpen met Annie Sloan Chalk Paint