Alle kwasten voor Chalk Paint van Annie Sloan zijn verkrijgbaar bij ons

Welke kwast heb ik nodig voor Annie Sloan Chalk Paint. Deze vraag horen wij vaak. Of zelfs de opmerking oh een kwastje koop ik wel bij de bouwmarkt. Jammer dat heel veel mensen zich niet realiseren dat het gereedschap belangrijk is om te komen tot een goed eindresultaat. Men koopt wel voor heel veel geld verf maar op één van de belangrijkste dingen wil men besparen. Dat is zo zonde. Want goede kwasten zijn helemaal niet duur als je weet welke je nodig hebt en waarvoor. Voor je zelf is het allereerst belangrijk om te bepalen, wat wil ik doen met een kwast. Is het alleen voor het verven van één kastje of wil ik ook stof verven, tamponneren of misschien mijn keuken verven.

Waar moet je op letten bij een kwast voor natuurlijke verf

Om maar simpel te beginnen heb je vier soorten kwasten, met zwarte haren, witte haren, platte en ronde kwasten. Tegenwoordig heb je ook zwart varkenshaar (vaak chinees varkenshaar) maar vroeger waren kwasten met zwarte haren altijd voor chemische verf. Je maakt zulke kwasten schoon door ze in spiritus op wasbenzine te zetten. Kwasten met witte haren (kijk goed neem geen synthetische kwast) zijn voor natuurlijke verven. Deze maak je schoon met water en laat je gewoon opdrogen. Met platte kwasten verf je verticaal of horizontaal en met ronde kwasten kan je ook kruislings verven zoals je ziet op de filmpjes van Annie Sloan. Ronde kwasten gebruik je ook voor het tamponeren en het verven (tamponeren van stof) wat mogelijk is met Chalk Paint™ van Annie Sloan.

Waarom een ronde kwast met witte haren

We kiezen dus altijd voor een kwast met witte haren (varkenshaar) voor Chalk Paint™ van Annie Sloan. Neem geen gebruikte andere kwast die in chemicaliën heeft gestaan dan kan de verf gelijk geel uitslaan. Wil je gewoon een kastje verven en heb je verder weinig met verven is een varkensharen kwastje van 5,95 voldoende en kan je best een goed resultaat mee halen. Ben je een echte liefhebber en wil je een degelijke goede kwast waar je jaren plezier van wilt hebben dan kies je voor een Annie Sloan kwast nr 8 of Annie Sloan kwast nr 12. Dit zijn echte top kwasten waar als je ze verzorgt als een baby jaren plezier van kunt hebben.Met een ronde kwast krijg je een beter resultaat dan met een platten. Bij het verven met een ronde kwast zal je geen strepen zien.

Wat moet ik doen met een nieuwe kwast voor ik begin met verven

Wat moet ik doen met een nieuwe kwast om te zorgen dat ik een goed resultaat krijg. Kwasten die wij verkopen zijn allemaal van zeer hoogstaande kwaliteit en allemaal van varkenshaar. Wij willen geen goedkope bouwmarkt kwasten verkopen. Annie Sloan Chalk Paint verdient een goede kwast. Er zijn twee manieren om uw kwasten te behandelen voor u aan de slag gaat. Pak schilder tape plak het op de kwast en trek het los. Dit is niet mijn meest favoriete manier alhoewel velen dit aanbevelen. Zelf pak ik het liefst de kwast en haal het een aantal keren over een schuurpapiertje met een korrel van 200 of hoger. Om te zorgen dat de losse haren er allemaal uitvallen. Losse haren wil niet zeggen dat de kwast niet goed is. Maar tijdens het fabricage proces zijn een aantal haartjes niet maximaal gehecht.. dat is ook de reden dat mensen die veel verven vaak werken met een ingewerkte kwast. Die laat geen haren meer los. 

Annie Sloan kwasten om mee te waxen

Annie Sloan wax kwasten zijn speciaal gemaakt om er de Soft Wax mee aan te brengen. Door de punt kan je de wax heel erg makkelijk verspreiden en verdelen met een Annie Sloan Wax kwast. Ze zijn erg makkelijk in gebruik, je werkt veel sneller.

Nooit meer teveel wax aanbrengen als je een wax kwast gebruikt

Het voordeel van een wax kwast is dat je voorkomt dat je teveel wax aanbrengt en je komt er makkelijk mee in alle hoekjes en gaatjes. Annie Sloan wax kwasten maak je schoon met water en groene zeep. Doe dat zodra je klaar bent met het aanbrengen van de wax. Anders zal de wax hard worden in de haren van de kwast. Wij adviseren je om gelijk een vijf millimeter gaatje te boren in de kwast en er een haakje op te bevestigen. Hiermee kom je niet in de verleiding om de kwast neer te zetten, waardoor hij kan gaan roesten. Hang hem altijd gelijk na het schoonmaken op. Annie Sloan kwasten helpen je bij een mooi en kwalitatief resultaat. De Annie Sloan wax kwast is verkrijgbaar in twee formaten:

Tip voor hoe je een Annie Sloan kwast moet schoonmaken

Maak ze alleen schoon met water. Pak zilverpapier draai er een draadje van om die om de haren te doen. Nooit volledig zilverpapier want de haren aan het uiteinde moeten zichtbaar blijven (zodat vocht goed kan verdampen). Draai het zilverpapier strak zodat de haren goed bij elkaar blijven en als je kwast droog is heb je weer een nieuwe schone strakke kwast waar de haren er als nieuw uit zien. Bij ons kan je alle soorten kwasten krijgen, ook sjabloneerkwasten of natuurlijk de Annie Sloan kwasten. Wax kwasten schoonmaken doe je direct na het waxen. Anders zal de wax hard worden en kan je het moeilijk schoon krijgen. Gebruik St Marc en lauw water en zorg dat alle wax uit de haren is. Hang een wax kwast gelijk op zodat er geen water in de huls kan komen, want dan kan het gaan roesten en dat is zonden van zo'n mooie kwast.

Annie Sloan Muurverf kwasten

Annie Sloan Wall Paint kwast is verkrijgbaar in twee maten. De Annie Sloan Wall Paint kwast is gemaakt van een combinatie van natuurlijke en synthetische haren en speciaal door Annie Sloan ontworpen om de Annie Sloan Wall Paint zo goed en makkelijk mogelijk op te brengen. Deze kwasten die speciaal zijn gemaakt voor muurverf bestaan uit extreem veel haren waardoor je grote oppervlaktes kunt verven omdat ze veel verf opnemen.

Annie Sloan verf nu bestellen de volgende werkdag in huis