Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag

+31332462244
Geplaatst op: 03 jan 2018

Alle kwasten voor Chalk Paint van Annie Sloan zijn verkrijgbaar bij ons

Welke kwast heb ik nodig voor Annie Sloan Chalk Paint. Deze vraag horen wij vaak. Of zelfs de opmerking oh een kwastje koop ik wel bij de bouwmarkt. Jammer dat heel veel mensen zich niet realiseren dat het gereedschap belangrijk is om te komen tot een goed eindresultaat. Men koopt wel voor heel veel geld verf maar op één van de belangrijkste dingen wil men besparen. Dat is zo zonde. Want goede kwasten zijn helemaal niet duur als je weet welke je nodig hebt en waarvoor. Voor je zelf is het allereerst belangrijk om te bepalen, wat wil ik doen met een kwast. Is het alleen voor het verven van één kastje of wil ik ook stof verven, tamponeren of misschien mijn keuken verven.

Kwasten voor Chalk Paint van Annie Sloan

Kwasten voor Chalk Paint van Annie Sloan


Waar moet je op letten bij een kwast voor natuurlijke verf

Om maar simpel te beginnen heb je vier soorten kwasten, met zwarte haren, witte haren, platte en ronde kwasten. Tegenwoordig heb je ook zwart varkenshaar (vaak chinees varkenshaar) maar vroeger waren kwasten met zwarte haren altijd voor chemische verf. Je maakt zulke kwasten schoon door ze in spiritus op wasbenzine te zetten. Kwasten met witte haren (kijk goed neem geen synthetische kwast) zijn voor natuurlijke verven. Deze maak je schoon met water en laat je gewoon opdrogen. Met platte kwasten verf je verticaal of horizontaal en met ronde kwasten kan je ook kruislings verven zoals je ziet op de filmpjes van Annie Sloan. Ronde kwasten gebruik je ook voor het tamponeren en het verven (tamponeren van stof) wat mogelijk is met Chalk Paint™ van Annie Sloan.

We kiezen dus altijd voor een kwast met witte haren (varkenshaar) voor Chalk Paint™ van Annie Sloan. Neem geen gebruikte andere kwast die in chemicaliën heeft gestaan dan kan de verf gelijk geel uitslaan. Wil je gewoon een kastje verven en heb je verder weinig met verven is een varkensharen kwastje van 5,95 voldoende en kan je best een goed resultaat mee halen. Ben je een echte liefhebber en wil je een degelijke goede kwast waar je jaren plezier van wilt hebben dan kies je voor een Annie Sloan kwast nr 8 of Annie Sloan kwast nr 12. Dit zijn echte top kwasten waar als je ze verzorgt als een baby jaren plezier van kunt hebben.

Tip voor hoe je een kwast moet verzorgen

Maak ze alleen schoon met water. Pak zilverpapier draai er een draadje van om die om de haren te doen. Nooit volledig zilverpapier want de haren aan het uiteinde moeten zichtbaar blijven (zodat vocht goed kan verdampen). Draai het zilverpapier strak zodat de haren goed bij elkaar blijven en als je kwast droog is heb je weer een nieuwe schone strakke kwast waar de haren er als nieuw uit zien. Bij ons kan je alle soorten kwasten krijgen, ook sjabloneerkwasten of natuurlijk de Annie Sloan kwasten.

U kunt ons volgen op:

Kwasten voor Chalk Paint van Annie Sloan koop je bij de specialist