Kan ik over Wax weer verven
Kan ik over Wax weer verven

Kan je over wax weer verven met Annie Sloan verf

Kan je over Wax weer verven is een vraag die we bijna dagelijks krijgen. En dan is het niet alleen over je over een meubelstuk wat in de wax gezet is. Maar ook de vraag dat als je een meubelstuk met Annie Sloan Chalk Paint hebt gedaan en dat hebt afgewerkt met Annie Sloan Soft wax of je daar weer overheen kunt verven. Op deze pagina leggen wij uit waar u wel of niet overheen kunt verven.

Verven met Annie Sloan Chalk Paint over een meubel dat in de wax staat

Dat is geen enkel probleem en kan je zonder problemen doen. Maak voor het schilderen altijd de ondergrond goed schoon en vetvrij wij raden aan om dat te doen met St Marc. Olie of roest en siliconekit verwijderen, dit is vooral bij een keuken belangrijk ( of gebruik een spray van Alabastine) voor u gaat schilderen. Als u het goed ontvet heeft kunt u met Annie Sloan Chalk Paint probleemloos over de wax heen verven.

U kunt met Annie Sloan verven over iedere wax zelf boenwas

Bij alles is het dezelfde procedure. Volg goed onze handleiding hoe u moet verven met Annie Sloan verf en u zult een prima resultaat krijgen.

Annie Sloan Soft Wax

Soft wax breng je aan 24 nadat je de laatste laag Annie Sloan Chalk Paint hebt aangebracht. U kunt Annie Sloan Soft Wax aanbrengen met een doek, ik zelf doe het altijd met een droge doek van katoen, voor mij is dat de makkelijkste manier van werken of met de speciale wax kwast. Het aanbrengen met een doek geeft een gave textuur. Als u met de doek in de wax gaat, is het handig om de doek dubbel te vouwen en goed te verdelen. Hoe u dat moet doen kunt u zien op onze video Soft Wax gebruiken. U voorkomt zo dat u bij de aanzet teveel wax aanbrengt. Dat wilt u niet want als de Wax te lang vochtig blijft trekt het stof aan omdat het drogingsproces teveel tijd in beslag neemt en krijgt u niet het optimale resultaat wat u wel graag wilt met Chalk Paint ™ van Annie Sloan natuurlijk. 

Een wax kwast is heel makkelijk

U kunt ook werken met de Annie Sloan Wax kwast. Dit werkt sneller en makkelijker en u loopt met deze speciale kwast niet het risico overmatig Wax aan te brengen. Als de wax is ingetrokken zal de toplaag van de verf harder worden en kunt u het afnemen met een vochtig doekje. Breng nooit teveel aan (daarom werken wij nooit met een gewone kwast) de wax blijft dan op de verf zitten omdat het er niet in kan trekken en dat kan later vetvlekken en kringen veroorzaken. Bovenstaande omschrijving van hoe u Soft Wax moet aanbrengen geeft al aan wat er met de Soft Wax gebeurd nadat u het heeft aangebracht. Het trekt in de verf en zal spijkerhard worden. Als de Soft Wax volledig is uitgehard kunt u weer probleemloos met een andere kleur er overheen verven. Dus bent u de eerder aangebrachte kleur zat, dan kunt u weer lekker aan de slag met een nieuwe kleur Annie Sloan Chalk Paint. Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken op:

Over wax weer verven is met Annie Sloan Chalk Paint geen probleem