Is krijtverf krasvast
Is krijtverf krasvast

Is krijtverf krasvast is waarschijnlijk de meest gestelde vraag die wij krijgen. En het antwoord wat we daarop moeten geven is eigenlijk nee. Krijtverf en kalkverf is niet krasvast en zelfs vaak poreus. Dat is ook zo bij Annie Sloan Chalk Paint. Of het krasvast is hangt volledig af van de afwerking die u gebruikt op krijtverf, kalkverf of Annie Sloan Chalk Paint. Wilt u het krasvast dan moet u het niet afwerken met wax.

Is krijtverf krasvast of niet

Want dat zal dan niet sterk genoeg zijn. Werk het dan af met een vernis die gemaakt is voor een water gedragen verf. Wij werken graag met Polyvine Decorateursvernis. Dat geeft namelijk geen verkleuring op de verf. kan extreem goed tegen hitte en tegen vocht. En je kan het intensief gebruiken. Doe je alleen een kast is dat niet nodig en kan je het echt probleemloos afwerken met Annie Sloan Wax. Natuurlijk krijg je alles kapot en we begrijpen dat het met verstandig gebruik te maken heeft. Zet nooit een hete pan op tafel, dan gaat alles stuk, maar gebruik een onderzetter. Zo is dat uiteraard ook bij krasvast.

Wilt u dat krijtverf krasvast is

Dat kan maar doen moet u de juiste afwerking kiezen. Wij raden u aan het dan af te werken met een ijzersterke vernis. Kies wel een vernis die kan op natuurlijke verf. Bij veel soorten vernis zal de verf gaan verkleuren. De beste vernis voor water gedragen is decorateursvernis. Is sterk, kan goed tegen hitte vocht en alcohol. Zo gebruikt u op een trap of vloer een vloervernis om het krasvast te maken en op de keuken of tafel een Decorateursvernis. Alles hangt af van het gebruik. Het soort verf is dus niet bepalend of het krasvast is. Maar de afwerking die u gebruikt. Lees daarom altijd eerst goed de handleiding voor dat wat u gaat verven. Daar staat precies in welke materialen u nodig heeft.

U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken op:

Is krijtverf krasvast
Is krijtverf krasvast

Shop nu de artikelen om krijtverf krasvast te maken