Is een Verniskwast nodig of kan het ook met een gewone kwast, die vraag krijgen wij dagelijks. Daarom willen wij je graag uitleggen waarom het heel erg verstandig is om met een goede Verniskwast te werken.

Is een Verniskwast nou echt nodig ?

Om te beginnen verkopen wij alleen Annie Sloan Chalk Paint, dat is een water gedragen verf, maar dat is iedere krijtverf of Kalkverf. Eén van de eigenschappen van water gedragen verf dus ook Chalk Paint is dat het oplost in water. Daarom moet je het altijd afwerken met een top laag. Per item is dat anders. Daarom hebben wij voor alles een aparte handleiding gemaakt waarin we u uitleggen hoe en waarmee u het moet afwerken om het goed, intensief en duurzaam te kunnen gebruiken, zonder slijtage of ellende. Alle handleidingen kunt u hier vinden. Maar we komen terug op de vraag. Is een Verniskwast nu echt nodig.

Gebruik nooit een gewone kwast dan kan de waterverf oplossen

Zoals we eerder zeiden lost water gedragen verf op met water en Vernis is net zo vloeibaar als water. Stel u gebruikt een gewone kwast wat gaat er dan gebeuren. Als u een varkensharen kwast in een beker water zou doen en de kwast zou wegen zult u zien dat het gewicht zo met 50 tot 75 gram zou toenemen. Dat is vocht. Zodra u die kwast op de verf zult zetten komt er zoveel vocht vrij dat de verf gelijk zal oplossen en de ondergrond naar boven komt. Een verniskwast is een zeer fijne lichte kunststofvezel kwast ideaal om water gedragen lakken, zoals decorateursvernis en buitenlak en Lacquer mee af te werken voor een mooi en streep loos resultaat. Werk Vernis of Lacquer nooit af met een gewone kwast, dan breng je het veel te dik aan. Hierdoor kan de verf oplossen. Daarom altijd een verniskwast gebruiken. Wat die doen is enkel de vernis gelijkmatig en glad verdelen. Hierdoor voorkomt u dat de verf zal oplossen.

Is een Verniskwast nodig
Is een Verniskwast nodig

Lees altijd onze handleiding daarin staat ook met welke kwast u moet werken

Juist daarom is het heel verstandig om onze handleidingen te lezen. Wij helpen u daar met een groot aantal tips om problemen zoals deze en vele anderen te voorkomen en zo te komen tot het allerbeste resultaat. Na ruim 10 jaar hebben wij alle problemen die er kunnen ontstaan wel meegemaakt. En helpen wij u graag die te voorkomen. Dus ja als specialist op het gebied van water gedragen verf adviseren wij u dat goed materiaal erg belangrijk is voor het eindresultaat en Vernis altijd aan te brengen met kwasten die daar speciaal voor zijn gemaakt. Het kost een paar euro, maar u heeft minder werk en een beter resultaat. Als wij u ergens mee kunnen helpen neem gerust contact met ons op wij zijn zes dagen per week telefonisch bereikbaar om u te helpen en te adviseren.

U kunt ons volgen op:

Goede Verniskwasten zijn hun geld dubbel waard en zorgen voor een beter resultaat