Hoogglans krijtverf
Hoogglans krijtverf

Dit is krijtverf maar aan de glans zou je toch zeggen dat dit niet kan

Hoogglans krijtverf kan je heel erg makkelijk zelf maken en wij leggen u uit hoe us dat moet doen. Want als krijtverf bestaat het niet maar u kunt het wel zelf maken. Dat kan op twee manieren en die gaan we u beiden uitleggen. Bij alles wat u doet moet u eerst goed ontvetten met St Marc zodat het oppervlak goed schoon is en vetvrij. Wij doen dit altijd met St Marc omdat dit een ontvetter is zonder chemicaliën. Bij andere ontvetters kan de verf geel of bruin uitslaan.. Na het ontvetten gaat u flinterdun schilderen. U laat het verfwerk minimaal dertig minuten drogen en dan brengt u de tweede laag Chalk Paint aan. Ook deze brengt u dun aan en laat u minimaal twaalf uur drogen. Als de verf helemaal droog is kunt u beginnen met allerlei technieken, zoals, verzilveren, vergulden, distressen, Dark Wax, decoupage, transfer, frottage, maar wij beperken ons in deze pagina tot het creëren van een hoogglans look. U gaat conform onze gebruiksaanwijzing de Soft Wax aanbrengen, dit moet u echt heel dun en gelijkmatig aanbrengen. Brengt u wax namelijk te dik of meerdere malen aan dan krijgt u vetvlekken op de verf en dat wilt u niet. De makkelijkste manier omdat te voorkomen is te werken met een wax kwast van Annie Sloan. Na 24 uur is ongeveer 60% van de wax in de verf getrokken en ligt er nog een heel dun laagje op de verf. U pakt een katoenen doek of laken en u gaat het restant van de wax uitwrijven. Poets het echt goed uit en u zult zien dat er een glans gaat ontstaan op de verf. Als u de hele kast heeft gedaan heeft u een hele mooie hoogglans look. Wat u feitelijk doet is de bovenkant polijsten door de wax uit te wrijven. Deze techniek gebruikt men vaak voor kozijnen of deuren. U hoeft niet te schuren, geen vieze stank door de verf want Chalk Paint is reukloos, maar u heeft wel de moderne uitstraling van hoogglans verf.

Hoogglans look geven aan krijtverf door de vernis

De 2e mogelijkheid is dat u het meubelstuk niet afwerkt met Soft Wax maar met zijdeglans vernis of hoogglans vernis.Zorg wel dat u de juiste vernis gebruikt want veel soorten vernis zullen verkleuring geven op natuurlijke verf. Wij zelf werken ket liefst met decorateursvernis. Die heeft een hele mooie glans en geeft geen verkleuring

Voorbeelden van meubels die zijn opgewreven en nu hoogglans zijn

Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint en ook dat meubels hoogglans zijn of bijvoorbeeld alleen het blad en de rest mat. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat met Annie Sloan Chalk Paint. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken van hoogglans meubels in Annie Sloan Chalk Paint op:

Hoogglans krijtverf
Hoogglans krijtverf

Met onderstaande artikelen maakt u Hoogglans krijtverf