Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag

+31332462244
Geplaatst op: 03 jan 2018

Hoogglans Krijtverf  met Annie Sloan Chalk Paint

Hoogglans krijtverf bestaat die ? Nee hoogglans krijtverf bestaat niet want krijtverf heeft juist die oude shabby matte uitstraling. Dat is ook de reden waarom zoveel mensen deze verf hebben ontdekt, want het geeft een heel mooi gaaf effect. Maar met Chalk Paint, wat trouwens geen krijtverf is, want er zit geen druppel krijt op kalk in deze verf, kan je wel een hele mooie hoogglans look creëeren.

Hoogglans Krijtverf  met Annie Sloan Chalk Paint

Hoogglans Krijtverf  met Annie Sloan Chalk Paint


Hoogglans krijtverf maken

Bij alles wat u doet moet u eerst goed ontvetten met St Marc zodat het oppervlak goed schoon is en vetvrij. Wij doen dit altijd met St Marc omdat dit een ontvetter is zonder chemicaliën. Bij andere ontvetters kan de verf geel of bruin uitslaan.. Na het ontvetten gaat u flinterdun schilderen. U laat het verfwerk minimaal dertig minuten drogen en dan brengt u de tweede laag Chalk Paint aan. Ook deze brengt u dun aan en laat u minimaal twaalf uur drogen. Als de verf helemaal droog is kunt u beginnen met allerlei technieken, zoals, verzilveren, vergulden, distressen, Dark Wax, decoupage, transfer, frottage, maar wij beperken ons in deze pagina tot het creëren van een hoogglans look. U gaat conform onze gebruiksaanwijzing de Soft Wax aanbrengen, dit moet u echt heel dun en gelijkmatig aanbrengen. Brengt u wax namelijk te dik of meerdere malen aan dan krijgt u vetvlekken op de verf en dat wilt u niet. De makkelijkste manier omdat te voorkomen is te werken met een wax kwast van Annie Sloan. Na 24 uur is ongeveer 60% van de wax in de verf getrokken en ligt er nog een heel dun laagje op de verf. U pakt een katoenen doek of laken en u gaat het restant van de wax uitwrijven. Poets het echt goed uit en u zult zien dat er een glans gaat ontstaan op de verf. Als u de hele kast heeft gedaan heeft u een hele mooie hoogglans look. Wat u feitelijk doet is de bovenkant polijsten door de wax uit te wrijven. Deze techniek gebruikt men vaak voor kozijnen of deuren. U hoeft niet te schuren, geen vieze stank door de verf want Chalk Paint is reukloos, maar u heeft wel de moderne uitstraling van hoogglans verf.

Voorbeelden van meubels die zijn opgewreven en nu hoogglans zijn

Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint en ook dat meubels hoogglans zijn of bijvoorbeeld alleen het blad en de rest mat. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat met Annie Sloan Chalk Paint. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken van hoogglans meubels in Annie Sloan Chalk Paint op:

Hoogglans krijtverf maken kan met Annie Sloan Chalk Paint