Hoe krijg ik een whitewash look met Annie Sloan
Hoe krijg ik een whitewash look met Annie Sloan

Op deze pagina leren wij u hoe u whitewash zelf kunt maken en hoe u het op diverse manieren kunt aanbrengen op uw meubels.

Hoe krijg ik Whitewash look met Annie Sloan verf

Hoe krijg ik een Whitewash of een mooie vergrijsde look met Chalk Paint ™ van Annie Sloan. Eerst is het belangrijk om te weten, wat is Whitewash nu precies. Whitewash is een niet dekkende verflaag waardoor je de houtstructuur en de nerf van het hout nog kan zien door de verf. Veel mensen vinden dit mooi want het geeft een heel natuurlijke uitstraling. Whitewash kan je op een aantal manieren aanbrengen.  

Aanbrengen Whitewash

Je kan Whitewash aanbrengen door het te sponsen op de ondergrond, voordeel hiervan het gaat makkelijk en heel erg snel. Een tweede manier is om het gewoon met een kwast aan te brengen, nadeel hiervan kost erg veel tijd. Als je de voorkeur geeft om Whitewash aan te brengen met een kwast doe het dan met een blokkwast (behangkwast) dat gaat sneller. De echte pro's brengen Whitewash aan met een natte doek. Je giet pure verf op de doek en doordat de doek heel erg nat is wrijf je het uit. Dit moet je zeker eerst oefenen, want je loopt het risico om het ongelijkmatig aan te brengen waardoor het niet overal even dik (doorzichtig) is.

Whitewash zelf maken

Whitewash maken of Greywash of welke kleur dan ook is heel erg makkelijk. Eigenlijk is het niets anders dan het maken van Karvan Cevitam. Hoe meer water je toevoegt hoe lichter het gaat worden. Je neemt de pure verf en gaat water toevoegen net zo lang tot dat het zo vloeibaar is dat je het makkelijk met de spons kan opnemen. Op deze manier kan je dus Whitewash maken met iedere favoriete kleur van Chalk Paint ™ van Annie Sloan. Het is snel en makkelijk en vele malen goedkoper dan dat je het in de bouwmarkt koopt. Je moet het zo zien Whitewash is eigenlijk niet dekkende verf, waardoor je de ondergrond nog kan zien. 

Een Whitewash kan dus ook een Greywash of RedWash zijn

En zoals wij hierboven al uitlegden kan je dus een wash maken met iedere kleur Annie Sloan Chalk Paint. Verdun gewoon de kleur sterk met water en je hebt de wash in iedere kleur die je maar wilt. Werk je binnen meubels altijd af met Soft Wax van Annie Sloan. Deze trekt in de verf, maakt de top laag hard, waterafstotend en vetvrij. Daardoor heb je een meubelstuk wat je duurzaam goed kunt gebruiken. Op een White wash is het heel mooi om die af te werken met White Wax dat versterkt het effect wat je wilt bereiken en geeft een goede bescherming. Op bijgaande willen we u laten zien dat het dus geen whitewash hoeft te zijn. Deze kast is afgewerkt meet een combinatie van Paris Grey en Old White waar een wash van is gemaakt.

Hoe krijg ik een whitewash look met Annie Sloan
Hoe krijg ik een whitewash look met Annie Sloan
Hoe krijg ik een whitewash look met Annie Sloan
Hoe krijg ik een whitewash look met Annie Sloan

Een Whitewash hoeft niet op hout maar je kan de look ook maken op verf

Onterecht denken veel mensen dat je een look met Wash alleen kan maken op ruw hout. Dat is niet waar. Je kan ook een geverfde ondergrond zo'n look geven. Dat doe je door het aanbrengen van een White Wax op de verf. Hier zit wit kleurpigment in en als de wax in de verf is getrokken blijft die er bovenop liggen. Je krijgt dan een hele mooie verweerde uitstraling zoals je op onderstaande foto's kunt zien. Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden van whitewash bekijken op:

Whitewash look zonder Verf maar met Verniswas

Ook zonder verf kan je een White Wash maken. Dat doe je met Polyvine Verniswas. Het voordeel hiervan is dat u niet alleen gelijk een White Was heeft maar het ook direct dekkend is afgesloten voor vocht en andere dingen. Door de Verniswas zit namelijk een Lak - Wash en Vernis waardoor het gelijk goed is afgesloten. U brengt de Verniswas aan. Laat het 2 minuten intrekken in het hout of de verf en wrijft dan met een witte doek de overtollige Verniswas eraf. Je brengt altijd drie lagen Verniswas aan. Maar bent u na één laag al tevreden met het resultaat, dan brengt u nog twee lagen kleurloze Verniswas aan. Bijgaand ziet u voorbeelden met een witte Verniswas.

Hoe krijg ik een whitewash look met Annie Sloan
Hoe krijg ik een whitewash look met Annie Sloan

Whitewash maken met Chalk Paint van Annie Sloan