Hoe krijg ik Whitewash look met Annie Sloan Chalk Paint ™

 

Hoe krijg ik een Whitewash of een mooie vergrijsde look met Chalk Paint ™ van Annie Sloan. Eerst is het belangrijk om te weten, wat is Whitewash nu precies. Whitewash is een niet dekkende verflaag waardoor je de houtstructuur en de nerf nog kan zien door de verf. Whitewash kan je op een aantal manieren aanbrengen.

 

Aanbrengen Whitewash

hoe krijg ik een whitewash look met annie sloan

 

Je kan Whitewash aanbrengen door het te sponsen op de ondergrond, voordeel hiervan het gaat makkelijk en heel erg snel. Een tweede manier is om het gewoon met een kwast aan te brengen, nadeel hiervan kost erg veel tijd. Als je de voorkeeur geeft om Whitewash aan te brengen met een kwast doe het dan met een blokkwast (behangkwast) dat gaat sneller. De echte pro's brengen Whitewash aan met een natte doek. Je giet pure verf op de doek en doordat de doek heel erg nat is wrijf je het uit. Dit moet je zeker eerst oefenen, want je loopt het risico om het ongelijkmatig aan te brengen waardoor het niet overal even dik (doorzichtig) is.

 

Whitewash maken met Chalk Paint ™ van Annie Sloan

 

hoe krijg ik whitewash look met annie sloanWhitewash maken of Greywash of welke kleur dan ook is heel erg makkelijk. Eigenlijk is het niets anders dan het maken van Karvan Cevitam. Hoe meer water je toevoegt hoe lichter het gaat worden. Je neemt de pure verf en gaat water toevoegen netzo lang tot dat het zo vloeibaar is dat je het makkelijk met de spons kan opnemen. Op deze manier kan je dus Whitewash maken met iedere favoriete kleur van Chalk Paint ™ van Annie Sloan. Het is snel en makkelijk en vele malen goedkoper dan dat je het in de bouwmarkt koopt. Werk je binnen meubels altijd af met Soft Wax van Annie Sloan. Deze trekt in de verf, maakt de top laag hard, waterafstotend en vetvrij. Daardoor heb je een meubelstuk wat je duurzaam goed kunt gebruiken.

 

 

U kunt ons ook volgen op:   Google+        Facebook        Twitter        You Tube        Pinterest 

 

 

 

Whitewash maken met Chalk Paint ™ van Annie Sloan