Gordijnen verven met Annie Sloan verf

 

Gordijnen verven met Annie Sloan verf is één van de mogelijkheden die u heeft met de verf van Annie Sloan. Op pagina 37 van Kleurrecepten met Chalk Paint voor meubels en meer ziet u de geverfde gordijnen van Annie Sloan in haar huis in Frankrijk. En ze zijn geweldig mooi. Uiteraard heb ik het zelf ook uitgetest en ook ik was heel tevreden met het eindresultaat.

 

Hoe moet ik gordijnen verven

 

GORDIJNEN VERVENDe gordijnen doet u in een grote bak waar u water heeft gemengd met de verf. U heeft dus zelf een verfbad gemaakt. U laat de gordijnen langzaam in het verfbad zakken en roert goed. Dat moet u meerdere malen herhalen om het kleurpigment goed te verdelen. Anders krijgt u vlekken in de gordijnen door het kleurpigment. De gordijnen moeten minimaal 45 minuten in het verfbad liggen zodat het kleurpigment goed in de vezels van de stof kan trekken. Na de 45 minuten hangt u het buiten op de waslijn en laat het natuurlijk drogen. Doe dit dus ook enkel in de zomer en zeker niet in de badkamer. Dan krijgt u bad een andere kleur en dat kan niet de bedoeling zijn. Bij de kleur keuze voor het verven van de gordijnen moet u rekening houden dat de kleur lichter zal uitvallen. dat komt doordat u de verf natuurlijk heeft verdunt met water waardoor het kleurpigment gehalte lager is en de kleur dus lichter.

 

Welke gordijnen kan ik verven

 

Gordijnen verven kan alleen als ze zijn van natuurlijk materiaal wat uit vezels bestaat. Dat zijn, linnen, katoen, jute, wol of zijde. Andere materialen zullen niet gaan omdat daar viscose inzit en dat heeft geen vezels. Dat kunt u dus ook niet natuurlijk verven.

 

 

Annie sloan verf heeft eindeloze mogelijkheden. Heel veel voorbeelden kunt u bekijken op Facebook of Pinterest, u kunt daarvoor onderstaande links gebruiken. Maar ook op onze pagina Annie Sloan voorbeelden staan geweldig mooie foto's. Wij wensen u veel verf plezier.

 

 

U kunt ons ook volgen op:   Google+        Facebook        Twitter        You Tube        Pinterest 

 

 

Gordijnen verven doe je met Annie Sloan verf