Geplaatst op: 22 dec 2017

Deuren en kozijnen verven met Annie Sloan Chalk Paint

Deuren en kozijnen verven met Annie Sloan Chalk Paint kan dat ook en hoe doe ik dat. Dat is een vraag die wij heel erg veel krijgen. Mensen willen vaak binnen werken met Annie Sloan Chalk Paint omdat het niet ruikt en je dus geen weken hoofdpijn hebt van die vieze geur. Maar ze willen wel dat de kleur en de uitstraling op deuren en kozijnen hetzelfde is zoals het is in het hele huis.

Mijn deuren of kozijnen in hoogglans met Annie Sloan

Vaak Ral 9010 dat is bij Annie Sloan Chalk Paint Pure White en het moet dan niet mat zijn want ze willen het glimmend als half of hoogglans. Dat kan heel erg makkelijk met Annie Sloan Chalk Paint. Wat je doet is het éénmaal verven en wij adviseren ruiten niet af te plakken dat kost heel erg veel tijd en werk later zal ik je uitleggen hoe je dat weer oplost.  Je laat het drogen en na vijf en twintig minuten kan je voor de 2e keer verven. Laat alles goed drogen voor minstens één nacht. De verf die op de ramen is gekomen kan je zo wegschuiven met een scheermesje en je hebt een strakke lijn op je glaswerk. De volgende dag breng je de Soft Wax aan. Ga met een wit laken liefst katoen in de Soft Wax wrijf het in de doek even goed uit zodat het gelijkmatig is verdeeld en breng het goed aan gelijkmatig en dun over het verfwerk. De Soft Wax trekt in de verf en maakt het hard waterafstotend en vetvrij zodat je het later gewoon met water en zeepsop schoon kan maken. Na vieren twintig uur ga je de Soft Wax goed uitwrijven hierdoor ga je de bovenkant van het verfwerk feitelijk polijsten en als eindresultaat heb je hele mooie glimmende kozijnen of deuren en ziet niemand het verschil tussen hoogglans verf of krijtverf. Je hebt het snel en goedkoop gedaan zonder stank in huis. Voor alle duidelijkheid deze handleiding is alleen voor binnendeuren en kozijnen binnen in het huis.

Deuren en kozijnen verven met Annie Sloan Chalk PaintDeuren en kozijnen verven met Annie Sloan Chalk Paint

Ik was de donkerbruine deur van onze living al heel lang beu en heb ze overschilderd met old white. Vraagt wel wat werk maar met het resultaat ben ik heel tevreden. Ons huis lijkt veel lichter! Groetjes, Marleen.

Deuren en kozijnen verven met Annie Sloan Chalk PaintDeuren en kozijnen verven met Annie Sloan Chalk Paint

Links de deur voor en rechts na Annie Sloan Chalk Paint. Geweldig ben zo blij.

Deuren en kozijnen verven met Annie Sloan Chalk PaintDeuren en kozijnen verven met Annie Sloan Chalk Paint

Links een geweldig mooi voorbeeld van deuren gedaan met Annie Slon Chalk Paint. Rechts ziet u een deur gedaan met Annie Sloan frottage techniek, De eerste laag is gedaan in Duck Egg Blue als basis kleur en Château Greyis de tweede laag. Daarna bewerkt met Dark Wax en afgewerkt met Soft Wax.

Deuren en kozijnen verven met Annie Sloan Chalk PaintDeuren en kozijnen verven met Annie Sloan Chalk Paint

Links Deur met French Linen en Château Grey afgewerkt met Clear Wax en Dark Wax. Rechts Deur met Duck Egg Blue afgewerkt met Clear Wax en Dark Wax.

Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint.U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken op Facebook of op onze Pinterest  en Instagram  pagina's. 

Deuren en kozijnen verven met Annie Sloan Chalk Paint geen enkel probleem