Dark Wax gebruiken op Annie Sloan Chalk Paint zonder Soft Wax kan dat ? En kan je alleen Dark Wax gebruiken op meubels of moet je altijd eerst verven met Annie Sloan Chalk Paint?

Dark Wax gebruiken

Dark Wax gebruiken doe je altijd in combinatie met Annie Sloan Soft Wax. Allereerst volg je onze gebruiksaanwijzing als je gaat verven. Ben je klaar met verven en je verfwerk is droog dat is het moment dat je aan de slag kunt gaan met technieken. En werken met Annie Sloan Dark Wax is daar één van. Dark wax aanbrengen doe je altijd op hele kleine oppervlakken. Je brengt eerst de soft Wax aan en direct daarna de Dark Wax. Het aanbrengen van de Soft Wax voorkomt dat de Dark Wax in de verf trekt. Als je geen Soft Wax aanbrengt of je laat de Soft Wax te lang drogen krijg je hele vieze strepen en heb je het proces niet goed onder controle.  Daarom ook de tip om echt in hele kleine oppervlakken te werken.

Dark Wax breng je altijd aan in combinatie met Soft Wax

Bij bijvoorbeeld een tafel doe je het echt poot voor poot. Gebruik nooit dezelfde doek of waxkwast voor Dark Wax en Soft Wax. Dan gaan de waxen mengen in de kwast en heb je het proces niet meer onder controle.  Speciaal voor het werken met Dark Wax heb ik een video gemaakt waarin ik u de verschillende technieken die je kan doen met Annie Sloan Dark Wax laat zien. Bekijk die eerst voor u aan de slag gaat. Werkt u voor de eerste keer met Annie Sloan Dark Wax raden wij u aan om een plankje mee te verven als u uw meubelstuk aan het verven bent.  U kunt dan eerst rustig oefenen op uw plankje, dat zal de eerste minuten spannend zijn, maar al snel heeft u door dat het net zo makkelijk is als het mengen van limonade siroop.

Heel veel voorbeelden van Dark Wax met Annie Sloan 

Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint in combinatie met Dark Wax. Maar er staan ook hele mooie voorbeelden met Black Wax en White Wax. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat met Annie Sloan Chalk Paint. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden van Dark Wax bekijken op:

Dark Wax gebruiken zonder Soft Wax kan niet