Brocante meubels maken
Brocante meubels maken

Brocante meubels maken kan eigenlijk niet, want als je naar de definitie kijkt van het woord brocante “Brocante zijn spullen uit vroegere tijden die in trek zijn, maar niet vallen onder de noemer antiek.  De brocante spullen hebben een doorleefd karakter (wat het voor de liefhebbers aantrekkelijk maakt), het heeft een geschiedenis. Brocante staat voor een warme landelijke stijl die charmant oud oogt, brocante accessoires zijn tegenwoordig makkelijk te vinden, echte brocante meubels is moeilijker “. Brocante meubels zijn dus echt oud en kan je niet maken, maar we zijn wel in staat om nieuwe meubels een hele mooie brocante look te geven waardoor als je de technieken met Annie Sloan Chalk Paint goed kan toepassen de meubels niet zijn te onderscheiden van echt oude meubels.

Wij helpen u graag met meubels brocante maken

Hoe kan je Brocante meubels maken

Een heel veel gebruikte techniek is het doorschuren (distressen) waarbij je twee verschillende verflagen gaat doorschuren.  Maar een onbekendere techniek die wij veel mooier vinden is Frottage, waarmee je echt hele mooie dingen kan maken. Het afwerken met donkere wax, wat een verouderingstechniek is maakt het echt helemaal af.  Vaak zie je ook op panelen transfer waardoor je echt oude foto’s of afbeeldingen in de verf kunt brengen.  Ook craqueleur is een hele mooie techniek voor panelen op oude dekenkisten. Wat te denken van het vergulden van de randen van een spiegel.

Brocante meubels maken
Brocante meubels maken
Brocante meubels maken
Brocante meubels maken

Geef je meubels een brocante look met met Annie Sloan Chalk Paint

Of het maken van een marmer look op uw tafel blad. Al deze technieken hebben wij voor u omschreven op onze site. U klikt op de link en u bent op de pagina waar de handleiding of gebruiksaanwijzing staat. Brocante meubels maken kunt u dus zelf met onze handleiding. En hoe ideaal wilt u het hebben met Annie Sloan Chalk Paint zonder schuren of gronden. Zo maakt u van uw grenen kast of tafel, uw eiken tv meubel in één avond een mooi pronkstuk met Annie Sloan Chalk Paint. Wij helpen u hier graag mee. Op onze site kunt u duizenden foto’s vinden, maar ook op:

Annie Sloan verf nu bestellen de volgende werkdag in huis