Geplaatst op: 03 jan 2018

Annie Sloan verf op tegels en hoe doe je dat

Annie Sloan verf op tegels kan dat nou echt. Ja Annie Sloan verf op tegels is geen probleem, maar je moet wel heel erg goed de stappen doorlopen. Bij Annie Sloan verf op tegels is het van uitermate groot belang om de tegels heel erg goed te ontvetten om te zorgen dat de verf zich maximaal kan hechten aan de tegels.Na het ontvetten wat wij alleen maar doen met St Marc altijd de ondergrond afnemen met alleen water. 

Eerst je tegels testen

Het testen van je tegels vinden wij belangrijk. Uit ervaring weten wij dat de verf niet goed verwerkt kan worden op poreuze tegels. de verf trekt in de tegel en hierdoor zal het niet goed worden. Je krijgt belletjes en kleine blaasjes. Hierdoor zal ook de Lacquer niet goed hechten en bij dweilen zal je zien dat op die plaatsen de verf langzaam zal loslaten. Poreuze tegels raden wij dus ook sterk af om te verven.

Annie Sloan verf op tegels annie sloan chalk paintAnnie Sloan verf op tegels annie sloan chalk paint

Er zijn een geen dingen waar wij het niet zouden doen. Wij raden vroeger af om Annie Sloan verf op tegels aan te brengen achter het fornuis, nu kan dat wel maar werkt u het af met Decorateursvernis. Hetzelfde is van toepassing achter een houtkachel. Verder kunt u probleemloos Annie Sloan verf aanbrengen op tegels in zowel toilet als keuken. De muren werkt u af met wax of decorateursvernis en de vloer werkt u af met Annie Sloan Lacquer.

Belangrijk om te weten is dat zowel Lacquer als Wax en decorateursvernis waterafstotend zijn, maar niet watervast. Dat wil zeggen op plaatsen waar structureel water staat raden wij u af om tegels te verven met Annie Sloan verf.

Op onze pagina meubels met Chalk Paint kunt u mooie voorbeelden vinden van tegels die zijn geverf met Annie Sloan verf. Maar ook op onze Pinterst en Facebook pagina staan hele mooie voorbeelden.

Annie Sloan verf op tegels met de handleiding