Annie Sloan op tegels
Annie Sloan op tegels

Op deze pagina laten we u zien en vertellen hoe je kan verven met Annie Sloan verf op vloertegels, maar ook wandtegels. Hoe je dat moet aanpakken en op welke manier je het verfwerk moet afwerken.

Annie Sloan op tegels is één van de vele mogelijkheden met Annie Sloan

Annie Sloan Chalk Paint op tegels kan uitstekend. Maar er zijn een aantal zaken waar u goed rekening mee moet houden. Allereerst is het erg belangrijk om de tegels heel erg goed schoon te maken en te ontvetten. Wij adviseren hier St Marc voor want dat is een ontvetter zonder chemicaliën. Andere middelen kunnen verkleuring in de verf veroorzaken. Verder is het enorm belangrijk om te zorgen dat er nergens op de vloer siliconenkit zit want de verf zal niet pakken, die moet u absoluut verwijderen. Annie Sloan Chalk Paint op tegels kan je inderdaad aanbrengen op wand- en vloertegels.  Zorg ook dat de vloer goed droog is en dat is belangrijk voor zowel de vloer als de voegen. Annie Sloan Chalk Paint op tegels achter een fornuis kan maar dan moet u het afwerken met Polyvine Decorateursvernis. Die kan heel goed tegen hitte.

Annie Sloan op tegels aanbrengen

Als de vloer goed droog is goed ontvetten. Breng een dunne laag Annie Sloan verf aan en laat die 24 uur drogen. Breng na 24 uur de volgende laag aan en laat die ook 24 uur drogen. Daarna brengt u op de vloer enkele lagen Lacquer of Polyvine Vloervernis aan. Let op Vloervernis heeft een veel kortere droogtijd dan Lacquer ( minimaal 2 lagen liefst meer) en op wandtegels Annie Sloan Soft Wax of in een natte ruimte Decorateursvernis. Zowel Annie Sloan Soft Wax als Annie Sloan Lacquer zijn waterbestendig, maar niet water vast. Test het altijd eerst voordat je je hele vloer gaat verven. Poreuze tegels zijn lastig om te doen, terwijl we met geglazuurde tegels nooit problemen hebben gehad. Daarom is het altijd verstandig om eerst een tegel te verven voor u de volledige vloer gaat doen.

Voorbeelden van Annie Sloan Verf op tegels

Het is even werk, maar het resultaat is supermooi! Jessica schilderde haar keukenvloer eerst met Annie Sloan Chalk Paint Old White. Daarna maakte ze een patroon met zelfgemaakte sjablonen en Chalk Paint Graphite. Om jaren van deze mooie vloer te kunnen genieten wordt de verf beschermd met 3 laagjes Polyvine Vloervernis. Zowel de vloertegels als de muurtegels zijn gedaan met Annie Sloan Chalk Paint. Met één verschil. Vloertegels werk je af met vloervernis en muurtegels werk je af met Polyvine Decorateursvernis.

Annie Sloan op tegels
Annie Sloan op tegels
Annie Sloan op tegels
Annie Sloan op tegels

Voorbeelden van Annie Sloan op vloertegels

Tegelvloer die is gedaan met Graphite en Pure White en is afgewerkt met vloervernis. Waarom vloervernis en geen andere vernis? Vloervernis, is helemaal afgestemd en ontwikkeld op water gedragen verf dus ook Annie Sloan verf. Carolien heeft een waar kunststuk gemaakt met Annie Sloan Graphite, sjablonen in Old White en als afwerking Polyvine vloervernis.

Nog meer Annie Sloan voorbeelden op tegels en plavuizen

Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint op tegels en plavuizen. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat met Annie Sloan Chalk Paint. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen.

U kunt ons ook volgen op:

Deze artikelen heeft u nodig voor vloer of wandtegels