Annie Sloan Charleston en de samenwerking met de Bloomsbury Trust
Annie Sloan Charleston en de samenwerking met de Bloomsbury Trust

Annie ontdekte de kunstenaars van de Bloomsbury-groep en hun buitenverblijf, Charleston Farmhouse, in de tijd dat zij aan de Kunstacademie studeerde. Annie Sloan had erg veel respect voor deze bijzondere kunstenaars die leefden in de Charleston boerderij in Sussex.  De Bloomsbury Groep is een aantal kunstenaars die behoren tot de meest invloedrijke kunstenaars uit de twintigste eeuw.  Voor Annie Sloan kwam natuurlijk een droom uit toen zij samen met de Charleston Trust een uniek assortiment van Chalk Paint™-kleuren mocht maken.

Wat is Charleston?

Charleston is een Engelse boerderij op het platteland van Sussex, Engeland. In 1916 werd Charleston de thuisbasis van de Bloomsbury-groep kunstenaars Vanessa Bel en Duncan Grant, twee van de meest radicale en invloedrijke Britse kunstenaars van de twintigste eeuw. Het huis had een ‘open deur’ beleid en bood vaak ruimte aan collega-intellectuelen, waaronder Virginia Woolf, E.M. Forster en Roger Fry. In 50 jaar tijd transformeerden ze Charleston van een onopvallende zeventiende-eeuwse boerderij tot een decoratief meesterwerk. Tot de Bloomsbury-groep behoorden enkele van de meest baanbrekende kunstenaars, schrijvers en denkers van de twintigste eeuw. Mensen die geloofden in debat, creativiteit, schoonheid, innovatie en waarheid en die in hun werk werden geleid door een gevoel van plezier, vrijheid en rauwheid. Annie heeft deze inspiratie gebruikt voor elk van de kleuren en producten die ze voor deze samenwerking heeft ontworpen. De Bloomsbury groep bestond uit een groep kunstenaars, intellectuelen en schrijvers. Alle mannelijke leden behalve Duncan Grant werden opgeleid in Cambridge Universiteit. De meeste van de Bloomsbury groep waren uit de hogere middenklasse, de intellectuele aristocratie. Bloomsbury komt van een gebied in de Londense wijk Camden, waar de groep woonden en werkten. De groep heette in 1912 voor het eerst Bloomsbury toen twee kunstenaars Vanessa Bell, Duncan Grant en andere kunstenaars lieten hun werk zien tijdens een tentoonstelling dat de kunstcriticus Roger Fry had georganiseerd in Londen.

Annie Sloan Charleston en de samenwerking met de Bloomsbury Trust
Annie Sloan Charleston en de samenwerking met de Bloomsbury Trust
Annie Sloan Charleston en de samenwerking met de Bloomsbury Trust
Annie Sloan Charleston en de samenwerking met de Bloomsbury Trust

De Bloomsburry groep

De Bloomsbury groep bestond uit Vanessa Bell en haar zus Virginia Woolf en hun broer Thoby Stephen. Clice Bell, Leonard Woolf, Lytton Strachey,Saxon Sydney- Turner, EM Forester, John Maynard Keynes, Duncan Grant en Roger Fry. Het waren vrienden, familieleden en geliefden. Alle leden woonden in Londen en kwamen regelmatig samen in hun verschillende huizen in the South Downs, Sussex Engeland. Virginia Woolf en Leonard Woolf woonden in Monk's House by Rodmell; Duncan Grant en Vanessa Bell woonden in Charleston boerderij en Maynard Keynes in Tilton House met zijn vrouw een Russische ballerina. Charleston was het zomerhuis, een groot vervallen huis in het platteland en was het middelpunt van de hele Bloomsbury groep. Door de jaren Charleston was getransformeerd van een erg vervallen zeventiende -eeuwse boerderij, tot een decoratief meesterwerk. De Bloomsbury groep brachten hun persoonlijk experimentele kunst in het huis. Muren, open haarden, meubels als tafels, stoelen, boekenkasten en deurpanelen waren allemaal geïnspireerd in hun eigen stijl bijvoorbeeld door de schilderijen van Vanessa Bell en Duncan Grant. De Charleston boerderij was niet alleen binnen een levend kunstwerk, maar de tuin rondom het huis ook. De ommuurde tuin was ontworpen door Vanessa Bell en Duncan Grant. De tuin met sculpturen en mozaïek vloeren en pannen met tegels was ontworpen door Quentin Bell samen met hun favoriete bloemen in de cottage garden is het echt een schilders tuin en ook een kunstwerk.

De samenwerking met de Bloomsbury Trust bracht drie nieuwe kleuren.

En deze nieuwe kleuren die de samenwerking heeft voortgebracht willen we u graag laten zien.

Annie Sloan verf Rodmell

Annie Sloan Chalk Paint Rodmell is een diep paarse kleur en een geweldige toevoeging op de reeds bestaande paarse tinten van Annie Sloan. Het is een exclusieve kleur die is geïnspireerd door de boerderij van Charleston in Sussex England. Rodmell is beinvloed door de wash tinten op de muren van het creatieve atelier, de werkplaats van de Bloomsbury Group. De Bloombury Group mag je rekenen tot de meest invloedrijkste kunstenaars van de twintigste eeuw. Daar heeft Annie Sloan er ook een groot zwak voor. Annie Sloan Chalk Paint Rodmell gaat heel goed samen met Annie Sloan Chalk Paint Greek Blue, Arles en Original White.

Annie Sloan Charleston en de samenwerking met de Bloomsbury Trust
Annie Sloan Charleston en de samenwerking met de Bloomsbury Trust

Annie Sloan verf Firle

Annie Sloan Chalk Paint Firle is één van de drie exclusieve kleuren die Annie Sloan heeft gemaakt in samenwerking met Charleston Trust. Het is een frisse, pittige helder groene kleur geïnspireerd door de schoorsteenmantel in de studeerkamer van Clive Bell. Clive Bell was één van de kunstenaars die woonde in de Charleston boerderij samen met Virginia Woolf, E.M. Forster, Roger Fry en Vannessa Bell.Allemaal invloedrijke Britse kunstenaars in de twintigste eeuw. Annie Sloan Chalk Paint Firle gaat heel goed samen met de Annie Sloan kleuren Scandinavian Pink en Old White.

Annie Sloan verf Tilton

Annie Sloan Chalk Paint Tilton is één van de nieuwe kleuren geïnspireerd door de boerderij Carleston in Sussex. Tilton is een diep aardachtige mosterd gele kleur. Het is geïnspireerd door het prachtig geschilderde cirkel motief op de decoratieve kledingkast van Vanessa Bell uit 1917 nog steeds te vinden op de Charleston boerderij. Vanessa Bell was één van de leden van de Bloomsbury Groep, de meest invloedrijke kunstenaars in Engeland in de twintigste eeuw. Tilton gaat heel goed samen met Burgundy en Origina White van Annie Sloan.

Nog meer voorbeelden van de drie nieuwe Annie Sloan kleuren kunt u vinden op:

Annie Sloan de vernieuwer en ontdekker van oude kleuren

Annie Sloan Charleston en de samenwerking met de Bloomsbury Trust