Annie Sloan Chalk Paint ™ aanbrengen met een verfroller, kan dat ? Ja je kan Annie Sloan Chalk Paint aanbrengen met een verfroller, mits je maar met een paar belangrijke dingen rekening houd. Een verfroller rolt de verf over het oppervlak hierdoor kan je het super strak aanbrengen.

Welke stappen moet je nemen als je werkt met een verfroller

Net zo als je normaal gaat verven, maar nu met extra aandacht het blik Chalk Paint ™ van Annie Sloan even goed op zijn kop zetten en een paar minuten laten staan. Dit om te zorgen dat het kleurpigment goed door de verf heen is gemengd. Als je dit hebt gedaan zet je de pot weer normaal neer en ga je de inhoud heel erg goed roeren.  Als je dat niet doet zal je wolken gaan zien in de verf en dat komt door het niet goed verdelen van het kleurpigment. Giet de verf in een bakje en voeg ongeveer 10% water toe. Hierdoor is de verf vloeibaarder en zal het wat langer duren voor het gaat drogen. Hierdoor heb je wat meer tijd om de verf aan te brengen en kan je eventuele streepjes die altijd ontstaan naast de roller nog corrigeren.

Met welke verfroller moet je werken

Werk altijd met een verfroller met korte haren, zoals u boven op de foto ziet. De haartjes zijn zo kort dat u het kunt aanbrengen alsof het gespoten is. Werk nooit met een sponge roller die is voor het aanbrengen van verfsjablonen en een viltroller kan blaasjes geven.

Een verfroller is aan te bevelen bij het verven van Fineer en een keuken

Zelf werk ik vaak met een verfroller. Maar dan bij het verven van horizontale of verticale rechte delen. Denk aan keukens, fineer of Ikea kastjes. Het aanbrengen met de kwast gaat minstens net zo snel en als je maar een goede kwast gebruikt kan je ook heel erg mooi en strak werken op meubels of hout. Wij horen vaak mensen zeggen "het ziet er niet strak uit met die verf" realiseer je dat dit niet komt door de verf, maar de wijze waarop je het aanbrengt en de materialen die je gebruikt. Zelf werk ik dus het liefst op meubels met Annie Sloan kwast nr 8.

Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint van tafels, stoelen, keukens, trappen, muren, vloeren, stoffen stoelen, leer en nog veel meer. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat met Annie Sloan Chalk Paint. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken op:

Annie Sloan verf nu bestellen de volgende werkdag in huis