Geplaatst op: 12 jan 2018

Polyvine Lak Vernis voor keukens trappen vloeren tafels meubels met Annie Sloan Chalk Paint

Polyvine lak vernisPolyvine werd opgericht in 1986 en is één van de belangrijkste vernieuwers van de laatste decennia op het vlak van systemen voor decoratieve verfafwerkingen.Alle producten van Polyvine worden in de eigen fabrieken gemaakt. Omdat ze op acrylbasis zijn, vereisen ze een doorgedreven controle en een specifieke kennis van de interactie tussen de verschillende componenten. Dat is de reden dat Polyvine lakken uitstekend samen gaan met Annie Sloan Chalk Paint. Waar Polyvine lak te koop is hoeft u dus niet verder te zoeken. Polyvine is te koop in onze winkel maar uiteraard ook online te bestellen.

Keukens en meubels gedaan met Annie Sloan afwerken met lak Vernis van Polyvine 

Voor tafels en keukens en meubels gebruik je de keuken en tafel vernis heel mat. Altijd aanbrengen op een volledig droge ondergrond. De verf moet absoluut droog zijn en het hout ook voor je gaat verven. Deze extra matte vernis van Polyvine kun je prima gebruiken voor je met Chalk Paint geverfde tafels en keukens en meubels. Als je die liever toch een sterke bescherm laag wilt geven. Breng eerst 2 laagjes keuken en tafel vernis Zijdeglans aan, en tenslotte één laagje keuken en tafel vernis Extra Mat voor als je een echt matte uitstraling wilt. Eigenschappen: beschermt tegen verkleuring door UV-stralen, bestand tegen regen, makkelijk aan te brengen, sneldrogend, op waterbasis. Beschermt tegen afbladderen en barsten. Gereedschap reinigen met water. Verbruik: ca. 15 m2 per liter. Aanbrengen met een vernis kwast voor een mooi en streeploos resultaat.

Buitenschilderwerk gedaan met Annie Sloan afwerken met lak Vernis van Polyvine 

Voor buiten meubels, buiten hout carports etc gebruik je Buiten lak Heel Mat transparant.Deze extra matte vernis kun je prima toepassen over je met Annie Sloan Chalk Paint geverfde buiten meubels, buiten hout carports etc, die je goed wilt beschermen. Voor een optimale bescherming breng je eerst 2 laagjes Buiten lak Zijdeglans aan, en tenslotte één laagje Buiten lak Heel Mat transparant voor als je een echt matte uitstraling wilt. Zet als de meubels gelakt zijn ze eerst een aantal dagen binnen zodat het volledig kan uitharden en het weer geen invloed heeft op de uitharding. Eigenschappen: beschermt tegen verkleuring door UV-stralen, bestand tegen regen, makkelijk aan te brengen, sneldrogend, op waterbasis. Beschermt tegen afbladderen en barsten. Gereedschap reinigen met water. Verbruik: ca. 15 m2 per liter. Aanbrengen met een vernis kwast voor een mooi en streeploos resultaat. Polyvine werd opgericht in 1986 en is één van de belangrijkste vernieuwers van de laatste decennia op het vlak van systemen voor decoratieve verfafwerkingen en lakken. Alle producten van Polyvine worden in de eigen fabrieken gemaakt. Omdat ze op acrylbasis zijn, vereisen ze een doorgedreven controle en een specifieke kennis van de interactie tussen de verschillende componenten. De droogtijd tussen het aanbrengen van de verschillende lak lagen is ongeveer 3 uur. De lak is uitgehard na ongeveer 24 uur. Maar is pas bestand tegen stoom en maximale belasting na vijf dagen. Beide lakken zijn verkrijgbaar in halve liters en in verpakkingen van 1 liter. Uiteraard in zijdeglans en in mat. Dit omdat u altijd eerst 2 keer moet lakken met zijdeglans en dan pas met mat moet afwerken. De buitenlak kunt u ook gebruiken voor onbehandeld hout.

Vloeren en trappen afwerken

Vloervernis is uitermate goed te gebruiken en zal geen verkleuring geven op:

 • Waterverf
 • Krijtverf
 • Kalkverf
 • Chalk Paint
 • Hout
 • Kurk
 • Steen
 • Beton
 • Plavuizen

Voorbereiding voor het aanbrengen van Vloervernis

Was of vet moet volledig verwijderd worden. Verder moeten de oppervlakken volledig schoon zijn en vrij van stof, vet, was of vuil.

Verbruik

10 tot 20 vierkante meter afhankelijk van de porositeit van de ondergrond.

Droogtijd

 • Droogtijd ongeveer 60 minuten bij een kamertemparatuur van 20 graden
 • Aanbrengen volgende lagen na 1 tot 2 uur
 • Uitharding volledig bij ideaal weer 24 uur
 • Wacht enkele dagen met het verschuiven van meubels en leg de eerste dagen geen tapijt.

Mens en Millieu

 • De vernis is geurloos
 • Ongevaarlijk
 • Schoonmaken met water en zeep

Het beste resultaat zult u behalen door :

Het beste resultaat zult u bereiken door het oppervlak voorafgaand aan het vernissen licht te schuren. U hoeft het niet volledig te schuren maar maak het licht ruw. Dus u hoeft het maar zeer licht te schuren. Zeker bij het aflakken van onbehandeld hout is dit van groot belang. Dat lijkt veel werk maar is het niet omdat u het maar heel licht hoeft te doen. Je voelt met je hand al gelijk het verschil als het iets geschuurd is, het voelt duidelijk zachter aan. Het schuurstof opvegen met veger en/of doek. Tussen de lagen vernis ook even licht opschuren, met hetzelfde doel.  Voor het eindresultaat is dit zeker aan te bevelen.

De producten van Polyvine zijn een uitstekende toevoeging om Annie Sloan Chalk Paint maximaal te beschermen. Uiteraard zijn alle producten te koop op onze site.

Voorbeelden Annie Sloan Chalk Paint

Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint van tafels, stoelen, keukens, trappen, muren, vloeren, stoffen stoelen, leer en nog veel meer. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat met Annie Sloan Chalk Paint. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen. U kunt ook heel veel informatie en Annie Sloan Chalk Paint voorbeelden bekijken op Facebook of op onze Pinterest  en Instagram  pagina's.

Polyvine Lak Vernis ideaal voor Annie Sloan Chalk Paint

Vloervernis Polyvine extra mat 4 liter

€ 125,00 € 109,99

Vloervernis Polyvine zijdeglans 4 liter

€ 125,00 € 109,99