Geplaatst op: 03 jan 2018

Annie Sloan Chalk Paint distressing wat is dat precies

Annie Sloan Chalk Paint distressing is één van mijn favoriete technieken die we uitgebreid behandelen op de Annie Sloan Chalk Paint workshops die ik wekelijks geef. Informatie daarover kunt u vinden op de pagina Annie Sloan workshops.

Annie Sloan Chalk Paint distressingAnnie Sloan Chalk Paint distressing

Annie Sloan Chalk Paint distressing is een techniek die ik zelf heel erg vaak gebruik op meubels en dan ook nog vaak in combinatie met donkere wax. Ze noemen het ook wel doorschuren. Distressing is het ouder maken van een meubelstuk of object een verweerde look geven. Er zijn ook verschillende manieren om dit effect te krijgen, een voorbeeld is door het meubelstuk of object te schuren, bijvoorbeeld de hoekjes, randen, de bodems van de poten, knoppen en handgrepen, alle plaatsen waar je normaal wat slijtage zou zien.

Distressing noemen ze ook wel doorschuren van verf

Distressing kan je doen met schuurpapier de eerste techniek is om het te doen met één kleur. Je doet eén kleur verf op het meubelstuk en dan zie je de distressing look omdat je het hout van het  meubelstuk door de verf heen ziet. Je brengt de eerste laag aan met een lichte kleur en na droging ga je er met een donkere kleur overheen , waarna je het gaat schuren waardoor de lichte kleur op sommige plaatsen weer naar voren komt. Hierdoor krijg je een mooie distressed look. Bij distressing moet je altijd een lichte kleur als grondlaag gebruiken en een donkere kleur er overheen. Als je gaat schuren dan komt de lichtere kleur naar voren op sommige plekken en krijg je een optimaal effect.

Annie Sloan Chalk Paint distressingAnnie Sloan Chalk Paint distressing

Annie Sloan Chalk Paint distressingAnnie Sloan Chalk Paint distressing

Nog meer voorbeelden van doorgeschuurde meubels

Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint.U kunt daar nog veel meer voorbeelden van doorgeschuurde meubels met Annie Sloan Chalk Paint bekijken. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat met Annie Sloan Chalk Paint. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden van dorgeschuurde meubels bekijken op Facebook of op onze Pinterest  en Instagram  pagina's.

Annie Sloan Chalk Paint distressingAnnie Sloan Chalk Paint distressing

Annie Sloan Chalk Paint distressing voorbeelden