Geplaatst op: 22 dec 2017

Annie Sloan Chalk Paint aanbrengen met een verfroller

Annie Sloan Chalk Paint ™ aanbrengen met een verfroller, kan dat ? Ja je kan Annie Sloan Chalk Paint aanbrengen met een verfroller, mits je maar met een paar belangrijke dingen rekening houd. Allereerst heeft een verfroller het nadeel dat het de verf rolt en dat je dus niet netzo als met een kwast de verf goed kan verdelen.

Annie Sloan Chalk Paint aanbrengen met een verfrollerAnnie Sloan Chalk Paint aanbrengen met een verfroller

Daarom moet je net zo als je normaal gaat verven, maar nu met extra aandacht het blik Chalk Paint ™ van Annie Sloan even goed op zijn kop zetten en een paar minuten laten staan. Dit om te zorgen dat het kleurpigment goed door de verf heen is gemengt. Als je dit hebt gedaan zet je de pot weer normaal neer en ga je de inhoud heel erg goed roeren.  Als je dat niet doet zal je wolken gaan zien in de verf en dat komt door het niet goed verdelen van het kleurpigment. Giet de verf in een verfbak en voeg ongeveer 10% water toe. Hierdoor is de verf vloeibaarder en zal het wat langer duren voor het gaat drogen. Hierdoor heb je wat meer tijd om de verf aan te brengen en kan je eventuele streepjes die altijd ontstaan naast de roller nog corrigeren. Zelf werk ik zelden met een verfroller. Het aanbrengen met de kwast gaat minstens netzo snel en als je een goede kwast gebruikt kan je ook heel erg mooi en strak werken. Wij horen vaak mensen zeggen "het ziet er niet strak uit met die verf" realiseer je dat dit niet komt door de verf, maar de wijze waarop je het aanbrengt en de materialen die je gebruikt. Zelf werk ik dus het liefst op meubels met Annie Sloan kwast nr 8 en gebruik ik een verfroller eigenlijk alleen maar voor gladde muren.

Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint van tafels, stoelen, keukens, trappen, muren, vloeren, stoffen stoelen, leer en nog veel meer. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat met Annie Sloan Chalk Paint. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken op Facebook of op onze Pinterest  en Instagram  pagina's. 

Annie Sloan Chalk Paint aanbrengen met een verfroller hoe doe je dat