annie sloanAnnie Sloan

 

 

Annie Sloan woont en werkt op dit moment in Oxford, Engeland met haar man David, met wie zij samen haar bedrijf runt. Ze is geboren in Australië, heeft een Schotse vader en haar moeder komt van Fiji. Toen ze 10 jaar was verhuisden ze naar Engeland voor een boerenleven in Kent. Doordat ze periodes in Zuid-Afrika heeft doorgebracht en connecties heeft in Frankrijk, Cuba en de VS voelt ze zich een wereldburger. Ze heeft 3 zonen van boven de twintig en heeft de laatste 25 jaar in Oxford gewoond. Annie Sloan is waarschijnlijk de belangrijkste reden voor de hernieuwde belangstelling voor geschilderde meubels door haar bereikbaarheid en haar aktieve en creatieve benadering van het schilderen. Ze heeft een sterk verlangen om haar kennis door te geven en mensen te inspireren. Dit doet ze door haar boeken, workshops en haar verf. Ze schildert al meer dan 40 jaar en ook schrijft ze regelmatig boeken over dit onderwerp. Ze heeft ook haar eigen verf gecreeerd, Annie Sloan Chalk Paint. Deze verf is speciaal ontwikkeld voor meubels, maar kan ook gebruikt worden voor muren en schilderijen. Haar verf is tot stand gekomen door haar kennis van verf, pigment en kunsthistorie.

Maar weinigen kennen de historie van Annie Sloan voor ze bekend werd door haar wereldberoemde verf Annie Sloan krijtverf. Annie Sloan was de rockster die succesvol kunstenaar is geworden.Wie in de wereld zou de kans afslaan om een tour te maken door Amerika met de rock legende Pink Floyd?

 

Annie Sloan heeft dat gedaan.

 

AAnnie Sloan en The Moodiesnnie Sloan aan het werk In1970 was haar meisjesband The Moodies op weg naar de top en enorm succesvol.Ze haalden de voorpagina van The Sunday Times. Mick Jagger en David Bowie waren beroemdheden die echte fans waren van Annie. Maar Annie Sloan was eigenzinnig wat ze nog steeds is en wilde haar eigen weg gaan en wilde geen beroemde rockter zijn.Als kunstenaar in hart en nieren wist ze dat waar toekomst lag. Nu tientallen jaren later heeft ze bewezen dat eigenzinnig je hart volgen een heel succesvolle carrière kan maken want haar verf is over de hele wereld te koop. Als verf ontwerper, leraar, ondernemer en schrijver heeft ze meer dan anderhalf miljoen boeken verkocht tot nu toe.Het Annie Sloan imperium bestrijkt een mail-order bedrijf, website en twee winkels – een in Spanje en 1 in Oxford.

Op de markt kan je van alles over haar vinden, haar verven, cursussen en boeken. In de winkel is het een feest om alle kleuren en texturen te zien en het belichaamt haar specifieke stijl, die ze zelfs omschrijft als ‘eclectisch modern’. Annie Sloan begon in het midden van de jaren 70 met het schilderen van muurschilderingen in de huizen en gaf ze actief cursussen over verf, decoupage en hoe je dat op meubels kon doen. Haar huwelijk en het moederschap van drie geweldige zonen heeft ze feilloos weten te combineren met haar werk. Annie Sloan zei altijd verkopen kan ik ook vanuit huis en schrijven kan ik doen in mijn eigen tijd en dat heeft Annie Sloan bewezen. Over de onderwerpen waarover ze schreef was eigenlijk ook niets dus ze boorde daarmee een nieuwe markt aan.
annie skoanAnnie Sloan is waarschijnlijk de belangrijkste reden voor de hernieuwde belangstelling voor geschilderde meubels door haar bereikbaarheid en haar aktieve en creatieve benadering van het schilderen. Ze heeft een sterk verlangen om haar kennis door te geven en mensen te inspireren. Dit doet ze door haar boeken, workshops en haar verf. Ze schildert al meer dan 40 jaar en ook schrijft ze regelmatig boeken over dit onderwerp. Ze heeft ook haar eigen verf gecreeerd, Annie Sloan Chalk Paint. Deze verf is speciaal ontwikkeld voor meubels, maar kan ook gebruikt worden voor muren en schilderijen. Haar verf is tot stand gekomen door haar kennis van verf, pigment en kunsthistorie .Annie Sloan begon onderzoek te doen naar de geschiedenis van het versieren en decoratie wat uiteindelijk haar boek bracht, The Complete Book of decoratieve verftechnieken in 1988. Het werd gezien als een ‘bijbel’ binnen het vakgebied en de verkoop was enorm met 300.000 exemplaren. Sindsdien heeft Annie Sloan 25 boeken gepubliceerd over decoratie.Annie Sloan haar laatste boek is Colour Recipes for Painted Furniture. Annie Sloan haar favoriete boek is Modern Paint Effects, iets wat ze had geschreven vanuit haar hart. Het succes van Annie Sloan haar boeken is niet verrassend, gezien het feit dat ze zoveel liefde heeft voor haar vak en je dat leest en kan voelen en ervaren en ze eigenlijk de enige is die zoveel kennis en ervaring heeft in deze markt. Annie Sloan haar boeken zijn boeiende werken die na gedegen onderzoek tot stand komen, met hele duidelijke instructies en foto’s van hele hoge kwaliteit en ze zijn op de markt voor relatief lage prijs. De boeken zijn vertaald in 11 talen Annie Sloan is begonnen met de ontwikkeling van haar eigen lijn van verf, omdat ze niet tevreden was met de verf die op de markt was. Tot voor kort groeide het bedrijf van Annie Sloan organisch gestaag maar “Ik ben een opportunist,” zei Annie Sloan. Dit heeft geleid tot fouten, maar het heeft Annie Sloan geleerd om haar eigen gevoel te volgen. “Je weet meer over jezelf, je bedrijf en je eigen producten dan wie dan ook, ‘voegde Annie Sloan eraan toe.

Juist daarom ben ik zo trots dat wij Annie Sloan verkopen en dat ik regelmatig contact met haar heb en haar persoonlijk heb mogen ontmoeten. Dat heeft mijn liefde voor het vak en de passie voor Annie Sloan Chalk Paint enorm vergroot.
Zittend in haar winkel, omringd door haar levendige producten, vraagt ze zich soms wel eens af Annie Sloan als rockster was geweest in Amerika samen met Pink Floyd. Maar ze heeft er geen spijt van. “het leven als rockster was saai geweest, te veel soundchecks “ zei ze. Haar zonen denken soms nog wel eens dat ze gek was om die kans te laten gaan, maar Annie is het levende bewijs dat rocksterren niet de enige artiesten zijn die een goed leven kunnen hebben maar dat als je je hart volgt vol passie en liefde je de droom ook waar kunt maken en inmiddels werken ze als hele familie samen in het bedrijf van Annie Sloan.
 
 

U kunt ons ook volgen op:   Google+        Facebook        Twitter        You Tube        Pinterest 

 

 
 

Annie Sloan en Annie Sloan Chalk Paint alles bij de Annie Sloan specialist