Deze pagina hebben wij gemaakt om u te helpen de diverse soorten wax van Annie Sloan zo goed mogelijk aan te brengen. Niet te dik, u te helpen vlekken te voorkomen en zo het beste resultaat te krijgen met Annie Sloan wax.

Lees alle Annie Sloan wax Tips

Annie Sloan wax kunt u aanbrengen met een doek of met een wax kwast. Daar geven wij de voorkeur aan. Gebruik als u het doet met een doek, wel een linnen doek, die zal niet gaan pluizen. Als u met de doek in de wax gaat vouw dan eerst de doek dubbel en wrijf de wax goed uit over de doek. Hierdoor voorkomt u dat u teveel wax gaat aanbrengen.  Ziet u dat u toch teveel wax aanbrengt wrijf het dan goed en gelijkmatig uit. U voorkomt hiermee dat u later vette vlekken krijgt op de wax. Het werken met een wax kwast vinden wij zelf veel makkelijker. De wax kwast voorkomt dat u teveel wax aanbrengt en komt makkelijk in alle hoekjes en gaatjes. Vooral als u meubels heeft met bewerkingen is de wax kwast een genot om mee te werken.

Breng nooit teveel wax aan

De wax moet in de verf trekken. Inwrijven heeft geen enkele zin. Het zal ongeveer twee dagen duren voordat het is ingetrokken. En het zal nog ongeveer vijf dagen nodig hebben om uit te harden. Wees dus in het begin voorzichtig met het meubelstuk, tot de wax hard is. Maak gelijk uw wax kwast schoon met water en groene zeep voordat het de kans krijgt uit te harden in de kwast. Het zijn mooie kwasten waar u jarenlang plezier van kunt hebben dus zorg er goed voor.

Bekijk de video met tips hoe u moet waxen

Om u te helpen zo makkelijk en goed mogelijk te waxen hebben wij voor u twee video's gemaakt. Hoe u moet verven met Annie Sloan en hoe u het beste de wax kunt aanbrengen. Bekijk ze beiden er komen handige tips naar voren. Ook hoe u kunt voorkomen dat u teveel wax aanbrengt.

Annie Sloan wax tips om waxen makkelijker te maken