Annie Sloan voorbeelden voor en na
Annie Sloan voorbeelden voor en na

Op deze pagina willen wij u laten zien hoe meubels eruit zagen voor het verven met Annie Sloan verf en daarna. Heel veel mensen geloven niet dat je kan verven zonder schuren, of stof kunt verven. Daarom laten wij het u allemaal zien met hele mooie voorbeelden. Wij willen u verder laten zien dat meubels waar niemand nog maar een euro voor wil geven uitermate geschikt zijn om met Annie Sloan verf iets heel bijzonders van te maken.

Van een stoffen stoel is een leerlook gemaakt

Deze stoffen stoel met verouderde rode stof, die Jonathon Marc Mendes overschilderde met Chalk Paint en was om een ​​realistische, tijdloze afwerking te creëren. Arles was verdund met water, de consistentie  als dunne melk. Toen de eerste laag droog was een beetje Primer Red die geleidelijk in meerdere lagen aan de stoel was toegevoegd. Om een ​​authentieke leerlook te creëren, is de laatste verflaag vrij dik aangebracht zodat de broekzeem zou barsten, net als verouderd leer. Ten slotte is een laag Clear en vervolgens Dark Wax aangebracht waarbij de donkere was rond de randen werd geconcentreerd om een ​​authentiek, versleten leereffect te creëren. Om het geheel af te maken heeft Marc er een sjabloon opgezet in Graphite. Wees eerlijk er is toch niemand die zou zeggen dat dit een stoffen stoel is geweest.

Oud Marokkaans krukje voor en na Annie Sloan

Laten we eerlijk zijn er is toch niemand die ook maar één euro zou geven voor dit oude krukje. Maar met Annie Sloan verf kan je zonder schuren of gronden iets bijzonders maken. Bij dit krukje is gebruik gemaakt van Annie Sloan Old White om het eerst wit te verven. Daarna maakte Jeanie Simpson gebruik van een liniaal en een gradenboog om de symmetrische herhalingspatronen op de kruk te tekenen. Ze schilderde de getekende vormen in met Annie Sloan Graphite. Na het verven werkte ze af met een schuur en schraap techniek om het te verouderen.

Annie Sloan voorbeelden voor en na
Annie Sloan voorbeelden voor en na
Annie Sloan voorbeelden voor en na
Annie Sloan voorbeelden voor en na

Geometrisch dressoir voor en na Annie Sloan

Dit  speelse meubelstuk is van Annie's Painter in Residence Polly Coulson. Polly gebruikte Chalk Pain in Old Violet, Country Grey en een mix van Antoinette en Scandinavian Pink, Olive en Honfleur. Dit zijn meestal koele Chalk Paint kleuren, die bijdragen aan het moderne en directionele gevoel van het stuk. Polly gebruikte afplaktape om de vlakken te maken en zo te kunnen verven. Polly voegde beetje bij beetje vormen toe totdat ze tevreden was met hoe het stuk eruitzag. Zij gebruikte een gedurfd abstract ontwerp in gedempte sterke pastelkleuren

Annie Sloan zelf laat u een voorbeeld zien voor en na

Malachiet is een edelsteen die wordt gekenmerkt door levendige groene tinten en organische rondingen. Annie Sloan laat zien hoe je dit in je eigen huis dit kunt nabootsen met Chalk Paint. Annie heeft Chalk Paint Old White met Florence gemengd en als basis aangebracht, daarna geschuurd met een fijne Sanding Pads voordat ze de vernis aanbracht voor een extreem gladde afwerking. Annie werkte in secties en borstelde een mix van Amsterdam Green en vernis over haar basis en sleepte vervolgens een stijf stuk golfkarton in halve cirkels door deze laag. Met het uiteinde van een kwast benadrukte Annie enkele van de kronkelige lijnen die door het karton werden gecreëerd voor een meer organisch effect. Eenmaal droog, heeft Annie vervolgens geschuurd met een Medium Sanding Pad en twee lagen vernis aangebracht met een Sponge Roller voor een authentieke hoogglanzende afwerking.

Annie Sloan voorbeelden voor en na
Annie Sloan voorbeelden voor en na
Annie Sloan voorbeelden voor en na
Annie Sloan voorbeelden voor en na

Eiken dressoir voor en na Annie Sloan

Je ziet hier een massief eiken houten dressoir. Die zijn er nog legio verkrijgbaar bij kringloopwinkels. Dit dressoir is gedaan met Annie Sloan Old White en het blad is gedaan met Annie Sloan Graphite. Het blad is na 24 uur opgewreven zodat je het gaat polijsten en het gaat glimmen. Dan is het net marmer. Om het geheel af te werken is er een mooi sjabloon gezet op de kast. Nieuwe knopjes en je kent de kast toch niet meer terug.

Oud ladekastje voor en na Annie Sloan verf

Jelena volgde de eenvoudige lijnen van de ladekast en gebruikte een palet van Chalk Paint Graphite, Olive, Duck Egg Blue, French Linen en Antoinette om verschillende breedtes van strepen rond het stuk te schilderen. De kleuren French Linen  en Graphite fungeren als neutrale kleuren, waardoor de kleuren in balans blijven en samenwerken. Jelena heeft het lijstwerk op de bovenste lade licht beschadigd en nieuwe sierlijke knoppen met kanten details toegevoegd die zijn geverfd met Chalk Paint Antoinette om te contrasteren met de kleur en stijl van de kast. Vervolgens heeft ze een laatste laag Clear Wax aangebracht voor de bescherming.

Annie Sloan voorbeelden voor en na
Annie Sloan voorbeelden voor en na
Annie Sloan voorbeelden voor en na
Annie Sloan voorbeelden voor en na

Oude kledingkast voor en na Annie Sloan verf

De buitenkant van de kledingkast is geverfd in een eenvoudige mix van Barcelona Orange en Pure, waardoor een perzik-oranje kleur is ontstaan. Beau heeft de complementaire kleur Provence gekozen om de binnenkant van de kledingkast te schilderen. Ze stampte vlekken in Pure op het oppervlak, beginnend bij de onderkant van de kast en uitstralend naar boven. Daarna voltooide ze het project met Clear Wax om het oppervlak te beschermen. Deze kast kan zo in een winkel staan en er zullen veel klanten zijn die er veel geld voor zullen betalen. Daarom extra leuk om te zien hoe de kast was, heel bijzonder.

Annie Sloan zelf laat u zien dat je kan verven zonder schuren

Bij deze kast wilde Annie Sloan de Ombre techniek laten zien. Annie wilde een vrolijk, tropisch, gemengd kleurenpalet gebruiken op dit donkerhouten dressoir. Ze koos voor pittige Chalk Paint kleuren in Capri Pink en Barcelona Orange om feesten, cocktails en zomervakanties te suggereren. Als je deze techniek zelf wilt bereiken, begin met het schilderen van de onderkant van uw meubels met een dunne eerste laag (hier is gebruik gemaakt van) Capri Pink Chalk Paint. Gebruik de kwast in alle richtingen. Doe dan hetzelfde met Barcelona Orange Chalk Paint om de bovenste helft van je stuk te bedekken. Herhaal het proces om elke kleur volledig te dekken. Er zal een duidelijke lijn zijn tussen de Capri Pink en Barcelona Orange.

Annie Sloan voorbeelden voor en na
Annie Sloan voorbeelden voor en na

Zelf oude meubels opknappen

Wilt u zelf aan de slag met Annie Sloan Chalk Paint om uw meubels op te knappen. Lees goed onze gebruiksaanwijzing en bekijk onze video's hoe te verven met Annie Sloan verf en hoe u de soft wax moet aanbrengen. Wie weet staan dan binnenkort ook uw foto's op onze site bij voorbeelden voor en na met Annie Sloan. Wilt u meer voorbeelden bekijken, op onze pagina voorbeelden staan nog heel veel mooie foto's bekijk ze allemaal.

Shop nu de goedkoopste Annie Sloan aanbiedingen online