Annie Sloan Soft Wax gebruiksaanwijzing - Soft Wax handleiding

Annie Sloan Soft Wax en alles wat je wilt weten over Annie Sloan Soft Wax leer je bij

                                      de specialist in Annie Sloan Chalk Paint 

annie sloan soft wax 2Annie Sloan Soft Wax heeft een aantal manieren hoe je tot het allerbeste resultaat kan komen en omdat wij merken dat mensen daar heel erg veel vragen over hebben willen wij u helpen met een korte handleiding hoe u Annie Sloan Soft Wax het beste kunt gebruiken. Annie Sloan Soft Wax brengt u pas aan als de verf echt goed droog is. Wij adviseren één nacht te wachten na het aanbrengen van de laatste laag Annie Sloan Chalk Paint. Soms lijkt Annie Sloan Chalk Paint droog maar dat is de bovenlaag, wacht altijd de benodigde tijd en dan kunt u het uitstekend behandelen .U kunt Annie Sloan Soft Wax aanbrengen met een een doek, ik zelf doe het altijd met een droge doek van katoen voor mij is dat de annie sloan soft waxmakkelijkste manier van werken of met de speciale wax kwast dat gaat makkelijker en sneller. Het aanbrengen met een doek geeft een gave textuur. Als u met de doek in de wax gaat, is het handig om de doek even goed uit te wrijven tegen elkaar om de Wax goed te verdelen op het doek. Masseer de Annie Sloan Soft Wax in het risico dat u teveel Wax aanbrengt is dan minimaal.  Dat wilt u niet want als de Wax te lang vochtig blijft trekt het stof aan omdat het drogingsproces teveel tijd in beslag neemt en krijgt u niet het optimale resultaat wat u wel graag wilt met Annie Sloan Chalk Paint natuurlijk. U kunt ook werken met de Annie Sloan Wax kwast dit werkt sneller en makkelijker en u loopt met deze speciale kwast niet het risico overmatig Wax aan te brengen. Als de wax is ingetrokken zal de toplaag van de verf harder worden en kunt u het afnemen met een vochtig doekje en goed schoon houden. Breng nooit teveel aan (daarom werken wij nooit met een kwast) de wax blijft dan op de verf zitten omdat het er niet in kan trekken en dat kan later vetvlekken en kringen veroorzaken. Als je in 1 keer een te dikke laag wax aanbrengt, dan droogt het niet goed en krijg je vlekken en het blijft plakkerig

 

Daarom kan je de wax kan je het beste in 3 dunne lagen aanbrengen. De eerste laag aanbrengen (eventueel het teveel verwijderen met een pluisvrije doek). Deze zal in de verf trekken en daarna kun je de andere 2 lagen met tussenpauze aanbrengen waardoor de wax een geheel vormt om het geverfde produkt  te beschermen. 

 

Annie Sloan Soft Wax bestellen

 

 

Bekijk voor het gebruik van Annie Sloan Wax eerst onze video handleiding

 

  • Voor u met Annie Sloan Soft Wax aan de slag gaat is het goed voor u om een keuze te maken of u een mat effect wilt behouden of het meubelstuk meer glans wilt geven. Wilt u het matte effect behouden, dan hoeft u Annie Sloan Soft Wax niet uit te wrijven nadat u het heeft aangebracht. Wilt u wat meer glans wrijft u 24 uur na het aanbrengen van de Wax deze met een droge witte doek helemaal uit zodat u de toplaag van de verf gaat polijsten waardoor het zal gaan glimmen.
  • Met Annie Sloan Soft wax kan je ook een heel mooi  antiek effect krijgen door na deze laag een laag Dark Wax aan te brengen hier kunt u meer over lezen op onze pagina Annie Sloan Soft Wax
  • Annie Sloan Soft Wax en Annie Sloan Chalk Paint hebben een proces nodig van enkele dagen om volledig uit te harden. Kijk uit want ze lijken snel droog en dat is ook zo maar dat is uiteraard oppervlakkig. Wees tot die tijd voorzichtig met u pas geschilderde oppervlak en gebruik bv. onderzetters of placemats.
  • Annie Sloan Chalk Paint en Annie Sloan Soft Wax zijn al jaren een vertrouwd duo, zijn op elkaar afgestemd en geven het mooiste resultaat.
  • Annie Sloan Chalk Paint is een decoratieve verf houd daar voor gebruik buiten rekening mee informatie daarover kunt u vinden op de pagina Annie Sloan Chalk Paint voor buiten

 

Als laatste willen wij graag helder maken dat Soft Wax echt voldoende is voor uw meubels en tafels. Annie Sloan zelf heeft zelfs haar keuken in haar huis in Frankrijk volledig afgewerkt met Soft Wax. Soft Wax trek in de verf u ziet het niet. De matte structuur blijft bestaan en het is vetvrij en met water afneembaar. Het gebruik van Lacquer op meubels is echt niet nodig en onnodig duur. Lacquer gebruiken wij alleen voor trappen en vloeren.

 

U kunt ons ook volgen op:  Google+  Facebook  Twitter  You Tube  Pinterest Instagram

 

Annie Sloan Soft Wax online bestellen of kopen doe je bij de specialist in Annie Sloan Chalk Paint ™ 

 

Bestel hier Chalk Paint van Annie Sloan