Annie Sloan Chalk Paint verdunnen
Annie Sloan Chalk Paint verdunnen

Annie Sloan Chalk Paint verdunnen wanneer en hoe doe je dat

Annie Sloan Chalk Paint verdunnen is een vraag die wij vaak krijgen zowel in onze winkel als per mail van klanten. Helaas is er heel erg veel onduidelijkheid over hoe en wanneer je Annie Sloan Chalk Paint moet verdunnen. Dus leggen wij het u graag uit.

Annie Sloan Chalk Paint verdunnen wanneer moet ik dat doen

Voor je gaat verven zet je altijd het blik Annie Sloan verf op zijn kop en je laat het minimaal vijf minuten staan. Dat doe je om het kleurpigment wat naar de bodem is gezakt goed door de verf te laten lopen. Je zet het blik weer normaal neer en je maakt de deksel open. Je pakt een roerstokje en gaat de verf heel erg goed roeren voor een paar minuten. Dit is iets wat je altijd goed moet doen om het kleurpigment goed te verdelen. Als je dat niet doet kan je kleurverschillen krijgen doordat je niet goed hebt gemengd.

Hoe zie je of je Annie Sloan Chalk Paint moet verdunnen 

Als je alle stappen hebt doorlopen zoals ik boven heb beschreven, doe je het roerstokje omhoog en laat je de verf in het blik lopen. Je zal dan zien dat kleuren met weinig kleurpigment zoals Annie Sloan Pure White, Old Ochre, Cream Antoinette heel mooi vloeibaar zijn en heel mooi gelijkmatig het blik in lekken. Maar de kleuren met heel veel kleurpigment, dat zijn vaak de donkere en diepe kleuren heel stroperig van het roerstokje aflopen. Deze kleuren kun je zonder problemen vijf tot acht procent met water verdunnen. Hierdoor zal de verf veel vloeibaarder zijn en dus makkelijker te verwerken. En zal je resultaat ook beter worden. Dat je Annie Sloan verf dus altijd moet verdunnen zoals ik helaas soms hoor is zeker niet waar. Als je kleuren met heel weinig kleurpigment zou verdunnen, dan creëer je een eigen whitewash, met als gevolg dat je misschien wel drie keer moet verven om een mooi dekkend resultaat te krijgen.

U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken op

Er staan duizenden foto's van klanten en wat ze allemaal gemaakt hebben met Annie Sloan Chalk Paint. U zult verbaasd staan ! 

Tip om te komen tot een mooi resultaat

Als de verf mooi vloeibaar is zal hij zich ook mooi gelijkmatig verspreiden en kan je netjes verven. Vergeet niet dat je materiaal sterk van invloed is op je eindresultaat. Heel veel consumenten verven met een platte kwast. iets wat ik een schilder nog nooit heb zien doen. Je kan daar zeker mee verven als je een brocante look wilt hebben. Maar wil je een strak en netjes resultaat gebruik dan een Annie Sloan kwast. Bij een ronde kwast spreiden de haren zich ook mooi rond uit waardoor je de strijk richting van de kwast bijna niet ziet en je veel strakker kunt verven. Kwasten maak je altijd schoon met water. Doe een elastiekje of zilverfolie om de haren draai die aan zodat de haren mooi bij elkaar blijven en je de volgende keer als je gaat verven weer een nieuwe kwast hebt. Zet je kwasten nooit in water dan gaan ze roesten. Op deze manier zal je jaren plezier hebben van een goede kwast en is het dan ook zeker de investering waard. Voor je gaat verven lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing of kijk onze instructie video's.

Annie Sloan Chalk Paint verdunnen
Annie Sloan Chalk Paint verdunnen

Shop de producten en u heeft ze morgen in huis