Annie Sloan Chalk Paint op stoffen stoelen

Annie Sloan Chalk Paint op Stoffen stoelen lees het bij de specialist in Annie Sloan Chalk Paint

Annie Sloan Chalk Paint op stoffen stoelen Annie Sloan Chalk Paint op stoffen stoelen Annie Sloan Chalk Paint op stoffen stoelen is één van de mogelijkheden die je kan doen met Annie Sloan Chalk Paint. Hier beschrijven wij voor jou stap voor stap hoe je het moet doen om te komen tot een heel erg mooi eindresultaat. Allereerst verf je het houten of metalen gedeelte van de stoel met Annie Sloan Chalk Paint, je hebt hem uiteraard eerst schoon gemaakt met ST Marc. Breng de verf niet te dik aan, verdun het desnoods iets en breng het mooi vloeiend aan zodat het er goed en egaal op zit. Werk het daarna voor de 2e keer af zodat het houtwerk helemaal klaar is en je dat later niet meer met verf hoeft te behandelen. Stoffen stoelen verven is niet moeilijk maar doe het stapje voor stapje en volg goed onze handleiding. Om te voorkomen dat u te dik verft en u een stoel krijgt in de Annie Sloan kleur die u wilt. Die zacht is en waar u nog jaren lang plezier van heeft.Wilt u geen stof verven omdat u het niet ziet zitten en bent u op zoek naar een nieuwe stof ? Annie Sloan heeft met haar serie Annie Sloan Fabrics 31 hele mooie stoffen die wij uiteraard in de winkel verkopen. 

Handleiding Annie Slan Chalk paint op stoffen stoelen

Annie Sloan Chalk Paint op stoffen stoelen

Annie Sloan Chalk Paint op stoffen stoelen Dan gaan we beginnen met de Annie Sloan Chalk Paint op stoffen stoelen aan te brengen, allereerst maak je de stof vochtig, wanneer dat gedaan is kan je  beginnen met het verven van het stoffen gedeelte van de stoel. Als de zitting vochtig is door wat water  trekt de Annie Sloan Chalk Paint heel erg makkelijk in de stof , je moet de Annie Sloan Chalk Paint zelfs op het moment dat je het aanbrengt met water verdunnen. Wat je ook kan doen is de krijtverf in een verfbakje gieten en dan wat water toevoegen. Het toevoegen van de juiste hoeveelheid water is cruciaal in het verf proces. Als de Annie Sloan Chalk Paint te dik is dan krijg je clogs ( dikke stukjes verf) op de stof en als die hard worden krijg je niet het juiste effect want dan zit de verf op de stof en hij moet er goed intrekken. Als je ziet dat de verf toch te dik is, voeg dan wat meer water toe. De Annie Sloan Chalk Paint moet echt inweken in de bovenste laag van de stof, dus het mag ook niet zo nat zijn dat het er doorheen lekt en door de stof heen gaat. Gebruik een kwast in een boenende beweging om de Annie Sloan Chalk Paint zo goed mogelijk te verdelen over de gehele stof. Als je helemaal klaar bent en je hebt de verf goed aangebracht in de bovenste laag van de stof dan kan je het goed laten uitdrogen. De stoel heeft echt een paar zomerse dagen nodig voor dat het helemaal echt door en door droog is.

Annie Sloan Chalk Paint op stoffen stoelen Annie Sloan Chalk Paint op stoffen stoelen

Op de zitting moet je in tegenstelling tot wat sommige beweren nooit en nooit boenwas aanbrengen, je loopt het risico op vlekken in de stof en die krijg je er niet meer uit want die trekken in de stof, al zeker geen antiek was of iets van die aard. Buiten het feit dat Wax op de stof blijft zitten en je begrijpt twee keer zitten en je ziet de wax loskomen. Als je het wilt doen om een shiney effect te geven ( zodat het lijkt op leer) doe je dat met een héél klein beetje Clear Wax wat je enkel voor het shiney effect heel goed uitwrijft.  

Annie Sloan Chalk Paint op stoffen stoelen

De stoel (het hout) werk je netjes af met Clear Wax en je hebt je eigen creatie gemaakt met de kleuren Annie Sloan Chalk Paint die jij wilt.

Annie Sloan Chalk Paint op stoffen stoelen

krijtverf op stoffen stoelen voorbeeldOp bijgaande foto's zie je hoe Annie Sloan twee stoelen heeft gedaan in een live show in Amerika  één stoel waarvan de stof gedaan is met Annie Sloan Chalk Paint Louis Blue en het houtwerk met Coco één van de nieuwe kleuren van Annie Sloan Chalk Paint. De andere stoel is gedaan met Chalk Paint ™ van Annie Sloan Emperor's Silk en het houtwerk heeft ze niet geverfd. De foto aan de linkerkant is een stoffen stoel die is geverf door één van onze klanten uit Nijkerk.

Bij de kleurkeuze moet u zich bewust zijn van het feit dat de kleur lichter gaat uitvallen, omdat u de verf moet verdunnen en er dus minder kleurpigment in de vezels komt dan bij normaal verven. Kies dus altijd een iets donkerdere kleur dan u normaal zou kiezen want het gaat lichter uitvallen. Als u deze handleiding goed volgt gaat u een prima resultaat behalen en op de veelgestelde vraag "geeft het dan niet af ? "Nee de vezels van de stof hebben een andere nieuwe kleur gekregen met Annie Sloan Chalk Paint en geven niet af. Voor alle duidelijkheid u kunt stof verven, dat wil zeggen geen half fabricaten want dat is geen stof. Stof is zijde, katoen, jute, wol,of linnen. is het viscose op polyester adviseren wij het om niet te doen.

krijtverf op stoffen stoelenU Kunt nog veel meer voorbeelden vinden van wat u allemaal wel niet kunt doen met Annie Sloan Chalk Paint op onze site:

Chalk Paint ™  van Annie Sloan voorbeelden kasten, Chalk Paint ™ van Annie Sloan voorbeelden rieten stoelen, Chalk Paint ™ van Annie Sloan voorbeelden op stoffen stoelen , Chalk Paint ™ van Annie Sloan voorbeelden op tafels, Chalk Paint ™ van Annie Sloan voorbeelden op deuren en kozijnen, Chalk Paint ™ van Annie Sloan voorbeelden slaapkamers, Chalk Paint ™ van Annie Sloan voorbeelden kinderkamers, Chalk Paint ™ van Annie Sloan voorbeelden buikkastjes, Chalk Paint ™ van Annie Sloan voorbeelden trappen, Chalk Paint ™ van Annie Sloan voorbeeld keukens .Chalk Paint ™ van Annie Sloan voorbeelden met Dark Wax, Chalk Paint ™ van Annie Sloan distressing voorbeelden , Chalk Paint krijtverf op stoffen stoelen ™ van Annie Sloan decoupage voorbeelden, Chalk Paint ™ van Annie Sloan voorbeelden leer verven, Chalk Paint ™ van Annie Sloan voorbeelden glas vervenAnnie Sloan Arles voorbeeld, Annie Sloan Antoinette voorbeeld,  Annie Sloan Antibes Green voorbeeld Annie Sloan Aubusson Blue voorbeeld, Annie Sloan Barcelona Orange voorbeeld, Annie Sloan Burgundy voorbeeldAnnie Sloan Chateau Grey voorbeeldAnnie Sloan Coco voorbeeldAnnie Sloan Country Grey voorbeeldAnnie Sloan Olive voorbeeldAnnie Sloan Duck Egg Blue voorbeeldAnnie Sloan Emile voorbeeldAnnie Sloan English Yellow voorbeeldAnnie Sloan Old White voorbeeldAnnie Sloan Original voorbeeldAnnie Sloan Old Ochre voorbeeldAnnie Sloan Florence voorbeeldAnnie Sloan French Linen voorbeeldAnnie Sloan Graphite voorbeeldAnnie Sloan Greek Blue voorbeeldAnnie Sloan Henrietta voorbeeldAnnie Sloan Louis Blue voorbeeldAnnie Sloan Old Violet voorbeeldAnnie Sloan Paloma voorbeeldAnnie Sloan Paris Grey voorbeeldAnnie Sloan Primer Red voorbeeldAnnie Sloan Provence voorbeeldAnnie Sloan Pure White voorbeeldAnnie Sloan Scandinavian Pink voorbeeldAnnie Sloan Versailles voorbeeld 

Annie Sloan Chalk Paint op stoffen stoelen

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto links ziet u een stoel die gedaan is door Marianne. De stoel stond al jaren op de kamer van haar zoon. Nu komt hij in de nieuwe keuken te staan. De stof is gedaan met Annie Sloan Versailles en het houtwerk is gedaan met French Linen.

 

 

 

 

 

 

Annie Sloan Chalk Paint op stoffen stoelen Annie Sloan Chalk Paint op stoffen stoelen

  

Graag wil ik je de medailon stoelen laten zien die mijn man voor een prikkie heeft gekocht. Dit weekend hebben we ze omgetoverd het is niet een werkje wat je zo even doet maar als het klaar is geeft het zo enorm veel voldoening. En jullie nogmaals bedankt voor alle goede adviezen. groetjes Katty.

annie sloan chalk paint op stoffen stoelen

 

 

 

 

 

 

  

 

 

annie sloan chalk paint op stoffen stoelen

 

Gelijk aan de slag met Chalk Paint op stoffen stoelen bestel nu heb je het morgen in huis

 

   

 

 

U kunt ons ook volgen op:  Google+  Facebook  Twitter  You Tube  Pinterest Instagram

 

 Annie Sloan Chalk Paint op stoffen stoelen bij de specialist in decoratieve verf van Annie Sloan

Bestel hier Chalk Paint van Annie Sloan